Salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de CJ – majorate cu 30%. Retroactiv!

Comisiile parlamentare reunite de muncă şi buget au adoptat, azi, un amendament prin care salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene sunt majorate cu 30% din bugetele locale. De la 1 aprilie 2017.

„Aceste majorări de salarii se fac din bugetele locale. De altfel, amendamentul mai operează timp de o lună de zile, după aceea intrând în vigoare legea salarizării unitare primarii vor intra pe alte grile de salarizare, mult mai mari decât sunt în prezent”, a declarat ministrul Muncii, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, la finalul şedinţei comisiilor reunite de muncă şi buget care au adoptat cu amendamente OUG nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, informează Mediafax.

Amendamentul prin care salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene sunt majorate cu 30% din bugetele locale începând cu data de 1 aprilie a fost propus de deputatul PNL Corneliu Olar. Liberalul a afirmat că primăriile pot creşte taxele şi impozitele pentru a putea plăti majorările salariale pentru primari.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Bugetul nu se axează numai pe banii veniţi de la centru. Bugetul local este constituit din venituri proprii, impozite, taxe locale şi alte venituri proprii. Se pot majora taxele printr-o hotărâre de consiliu. Printr-o hotărâre de consiliu pot lua banii, nu din investiţii, sunt bani din taxe şi impozie locale, extrabugetare”, a spus deputatul PNL Corneliu Olar.

Amendamentul a fost susţinut şi de USR. Preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat că raportul comisiilor reunite va fi supus votului plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional, în şedinţa de marţi.

Foto: ziaruldeiasi.ro

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/