Salariile persoanelor cu dizabilităţi şi cele ale asistenţilor personali, o bombă cu ceas care stă să explodeze

Cuib de vise 1000x100

Cum o rectificare bugetară întârzie să apară, mai multe UAT-uri din țară își pun problema cum vor reuși să își acopere cheltuielile până la sfârșitul anului, în special cele generate de COVID-19, dar, cel mai important, cum vor putea acoperi salariile angajaților care fac parte dintr-o categorie specială, unele administrații publice locale rămânând fără sumele necesare la acest capitol încă din lunile mai-iunie. Lipsa de interes față de asistenții personali și persoanele cu dizabilități îi determină pe unii edili să creadă că situația este destul de tensionată în privința acestui subiect, tot ceea ce lipsește fiind ultima picătură care să umple paharul.

Deși în cadrul mai multor bugete locale bate vântul, sumele colectate din taxe și impozite fiind insuficiente pentru a face față cheltuielilor privind utilitățile, salariile angajaților, partea de cofinanțare a proiectelor în derulare, actuala putere nu se grăbește să vină în sprijinul UAT-urilor, fapt care, spun o parte dintre primari, nu face altceva decât să confirme că interesul clamat față de țară și față de cetățeni este egal cu zero.

În orașul de la malul Dunării, spre exemplu, situația în privința angajaților care fac parte dintr-o categorie specială nu stă deloc pe roze, însă reprezentanții administrației publice locale au luat hotărârea să nu-i lase pe oameni fără pâine la gură, așa că au găsit o variantă de a-i remunera până când actuala echipă aflată la Palatul Victoria își va duce la îndeplinire promisiunile.

publicitate si promovare in ziar

„Am reușit să asigurăm salariile acestei categorii speciale, mă refer aici la asistenții personali și persoanele cu dizabilități, dar nici noi nu stăm foarte bine până la finalul anului. Cred că în curând va exploda această bombă pentru că, din păcate, actuala putere nu se uită la bugetele locale, nu se ține de cuvânt cu pensiile către cetățenii care acum 10-20-30 de ani au făcut România să prospere și au muncit. Sunt foarte multe lucruri de care Guvernul României nu se ține de cuvânt, dar pozează într-un mare binefăcător, fără consistență însă.”, a declarat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Sursa foto principal: graiul.ro.


publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/