Salarii mai mari pentru angajaţii TMK

1000x100 (5)

Sindicaliştii din TMK au finalizat negocierile cu ruşii şi au reuşit să obţină salarii mai mari. Astfel că, deşi este criză, angajaţii încă primesc prime de vacanţă, de Crăciun, de Paşte şi de Ziua Siderurgistului.

După o lună de negocieri, sindicaliştii de la „Vatra” au reuşit să obţină măriri salariale, prime şi sporuri consistente. „Nu sunt foarte mulţumit de rezultatele negocierilor, dar patronatele au invocat perioada de criză şi am căzut la o înţelegere în cele din urmă. Oricum, actul adiţional la contractul colectiv de muncă s-a semnat în folosul angajaţilor”, a spus în această dimineaţă Iancu Muhu, liderul Sindicatului „Vatra” din TMK.

Potrivit negocierilor, salariul creşte cu 60 de lei. Prima de Paşte este de 400 de lei, cea de Ziua Siderurgistului are o valoare de 350 de lei, iar cea de Crăciun este cea mai consistentă şi se ridică la 650 de lei. În plus, liderul sindical a adăugat că cei care lucrează în weekenduri au câştigat un spor consistent.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Creşterea sporului pentru cei care muncesc sâmbăta şi duminica este o reuşită. Sporul este acum de 75% din salariu, ceea ce le va aduce oamenilor un venit de câteva sute de lei lunar”, a precizat liderul sindical. În plus, prima de vacanţă este acum de 760 de lei, iar diurna de deplasare 80 de lei.

banner 970 x 250