Sala polivalentă cu 16.000 de locuri, construită în Giroc! Liberalii o vor în Timișoara!

După ce în Consiliul Local s-a votat în luna iulie ca terenul din spatele Stadionului „Dan Păltinișanu” să fie predat CNI ca variantă pentru a ridica o sală polivalentă cu 16.000 de locuri, Consiliul Judeețan Timiș vine totuși cu propria variantă: terenul din Giroc. 

Aflat la intrarea în comuna Giroc, terenul, întins pe o suprafață de peste 65.000 de metri pătrați, a fost predat Companiei Naționale de Investiții pentru construirea sălii polivalente. Aleșii județeni au votat miercuri, în plen, aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării prin CNI a amplasamentului. Liberalii s-au abținut, dar proiectul a fost aprobat cu 22 de voturi.

Sper că CNI, care realizează investiția, să demareze cât mai repede aceast proiect, necesar județului Timiș și întregii regiuni. Din 2014 Consiliul Județean a fost consecvent în ceea ce înseamnă locația. Am mers tot timpul pe această locație. Ținând cont că este un proiect prins pe lista de investiții a Companiei Naționale, sper să demareze cât mai repede documentațiile. Eu cred că decizia și siguranța realizării acestui proiect se va lua în momentul în care vom vedea Hotărârea de Guvern cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici din studiul de fezabilitate.”, a declarat Călin Dobra, președintele CJT. 

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Decizia, luată în plenul CJT, a avut ca fond modificările noului Cod Administrativ, care prevede că nu mai sunt necesare două treimi din voturi pentru aprobarea proiectelor de patrimoniu. Până la urmă, Compania Națională de Investiții este cea care va hotărî unde va fi construit mult visatul proiect.

banner 970 x 250