Sală de sport ridicată de la zero pentru elevii Liceului Teologic Baptist din Reșița

O nouă investiție se conturează în Reșița, în domeniul învățământului, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, de această dată, la inițiativa social-democraților din Consiliul Local. Viceprimarul stângii, Gabriel Duruț, a inițiat un proiect de hotărâre prin care sala de sport, care va putea găzdui peste 100 de elevi, ar urma să se ridice de la zero, după predarea amplasamentului către Minister.

Aleșii locali din Reșița au aprobat miercuri predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Națională de Investiții a amplasamentului pe care urmează să fie ridicată o sală de sport, în folosul elevilor care învață la Liceul Teologic Baptist și care va avea capacitatea de 102 locuri. Este vorba despre o suprafață de aproape 3.000 mp, teren situat în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița. Potrivit proiectului, orașul va suporta doar finanțarea cheltuielilor pentru racordarea la utilități (curent electric, apă, canal, gaz etc.).

„Pot să vă spun că acest obiectiv se va realiza și datorită implicării doamnei deputat Luminița Jivan, președinta PSD Caraș-Severin”, a ținut să sublinieze inițiatorul proiectului, viceprimarul social-democrat Gabriel Duruț.

„Construcția sălii de sport ar rezolva problemele întâmpinate în desfășurarea orelor de educație fizică și sport de către elevii și profesorii Liceului Teologic Baptist Reșița, atunci când acestea nu se pot desfășura în aer liber din cauza vremii nefavorabile”, se arată în expunerea de motive.

Consiliul Local are obligația ca, după finalizarea investiției, să mențină destinația acesteia și să o întrețină pe o perioadă de 15 ani.