Sală de sport la poale de munte. Deocamdată, în faza de solicitare finanțare

Locuitorii de la poalele Muntelui Mic ar putea beneficia de o sală sportivă cu tribună de 180 de locuri, în baza unui proiect finanțat de către Compania Națională de Investiții.

Aleșii locali din Turnu Ruieni au aprobat predarea unui amplasament către CNI, pe care ar putea fi construită sala de sport de către Ministerul Dezvoltării. Construcția s-ar putea ridica în satul aparținător Borlova, aici unde administrația publică locală încearcă să dezvolte zona, cu toate discuțiile contradictorii din ședința de Consiliu Local, în care unii consilieri consideră că primarul Mihai Mărălescu nu face altceva decât să aglomereze zona, în condițiile în care pe raza comunei s-ar găsi și alte terenuri pe care ar putea fi contruită baza sportivă.

Pentru construirea unei săli de sport cu tribună de 180 de locuri, Primăria Turnu Ruieni trebuie să asigure o suprafață minimă de teren de 3.300 de mp, necesară amplasării obiectivului de investiție, pentru care a fost aprobată Hotărârea Consiliului Local.

Forma terenului va fi relativ dreptunghiulară, cu laturile de 55,00 x 43,00 m. Se va avea în vedere ca între construcția propusă și construcțiile vecine să existe o distanță minimă de 10 m pentru a se asigura distanța de protecție, din punctul de vedere al PSI.

Finanțarea construcției unei astfel de săli de sport are o valoare de aproape 5 milioane de lei. Prin avizul acordat de Consiliul Local Turnu Ruieni, Primăria se obligă că asigură utilităţile, cum ar fi energie termică şi electrică, gaz metan, apă-canal, telecomunicaţii / telefonie, salubritate, I.S.U.