Primăria Caransebeș nu plătește avocați pentru procesele lui Cican! Managerul nu renunță și bagă mâna în propriul buzunar

Managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș susține în continuare că aleșii locali nu au nicio intenție de a ajuta spitalul. Social democrații din Consiliul Local spun că, din contră proiectul de hotărâre inițiat de primarul Felix Borcean la solicitarea managerului Adrian Cican a fost făcut doar ca să dea bine la alegători.

Respingerea proiectului de hotărâre cu privire la angajarea unui avocat pentru susținerea cauzei Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș în mai multe procese l-a făcut pe Adrian Cican să răbufnească la adresa consilierilor locali. Managerul solicita sprijinul angajării unui avocat pe care să-l plătească Primăria Caransebeș pentru că spitalul are, în continuare conturile blocate.

Adrian Cican l-a acuzat de rea voință direct pe consilierul Florin Bogdea, pe care spune că l-a văzut de mai multe ori în compania medicului Gheorghe Borcean chiar în spital, făcând trimitere la răfuiala cu societatea medicilor pentru spațiile din fosta Policlinică.

Am repetat că aleșii locali sunt implicați în mai multe relații de cumetrie, eu m-am mirat că au fost și acele 7 voturi pentru. De ce jurista Ana Bratu nu s-a sesizat, în calitate de președintă a Consiliului de Administrație al Spitalului când am avut un caz asemănător în mandatul d-nei Mihaela Popovici la Spital? Atunci Ana Bratu a fost de acord ca avocatul Colegiului Medicilor din România, același care îl reprezeintă pe Gheorghe Borcean, să reprezinte unitatea medicală în procesul cu firma care a deținut laboratorul de analize, spitalul plătind factura de aproate 70.000 de lei cu comision de succes”, a spus Adrian Cican.

Primarul Felix Borcean l-a completat pe Adrian Cican, spuncând că au fost voturi de înțelegere, PSD – PNL, ca nu cumva să pice rău ca imagine în viitoarea campanie electorală.

gif card de energie dacus 1000x100

Consilierul Florin Bogdea a afirmat în ședința de Consiliu Local că ceea ce face managerul spitalului acum e să pună în cârca Consiliului Local factura pentru o casă de avocatură pentru procesele ce vor urma, în baza unor decizii luate de actualul manager, fără a avea baza legală ca Primăria să achite banii din bugetul local:

Amendamentul domnului primar cu privire la faptul ca Primăria să plătească asistența juridică pentru spitalul din Caransebeș, ar fi venit în sprijinul proceselor aflate pe rol, dar se pare că din punct de vedere juridic nu se poate realiza acest lucru, doar dacă spitalul si-ar fi plătit aceste servicii juridice. Practic angajatorul serviciului adică Spitalul, sa-si plateasca aceste servicii, dar ei au conturile blocate, deci nu puteau face acest lucru. Le-am propus retragerea de pe ordinea de zi, pentru rediscutarea situației, dar nu au dorit acest lucru. Prin urmare noi, consilierii PSD ne-am abținut de la vot, întrucât hotărârea era inutilă, nu se putea pune în practică, conturile spitalului fiind blocate. Cred că proiectul trebuia studiat mai în detaliu de cei din compartimentul juridic și dacă chiar facem o hotărâre să și o putem pune în practică, nu doar să o emitem din dorința de a da bine la alegători!”, ne-a declarat consilierul Florin Bogdea.

Întrucât termenul pentru apelul făcut de Spital la Tribunalul Caraș-Severin pentru Ordonanța Președințială este în 9 martie managerul Cican spune că va plăti din buzunarul său un avocat pentru că el luptă pentru fiecare proces și nu este obișnuit să piardă.

Reamintim că la Judecătoria Caransebeș Ordonanța Președințială a dat câștig de cauză Societății Civile Medicale, cu privire la repunerea în drepturi în spațiile de unde au fost evacuați medicii și unde, în prezent se reabilitaează pentru deschiderea Ambulatoriului.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/