Sala de conferințe a muzeului reșițean, renovată după 36 de ani

sala conferinta 1
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Conferințele, lansările de carte și simpozioanele pe care le organizează ori găzduiește Muzeul Banatului Montan Reșița se desfășoară de acum într-o sală renovată, adusă în actualitatea anului 2023.

La 150.000 de lei se ridică costul lucrării suportate de Consiliul Județean Caraș-Severin pentru modernizarea sălii de conferințe a Muzeului Banatului Montan din Reșița. Fosta sală a fost transformată, în numai două luni, într-o cu totul altă încăpere, mai aerisită și luminoasă, cu pereți zugrăviți și mobilier modern.

Sala a fost inaugurată astăzi de managerul muzeului reșițean, Livia Magina, în prezența președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

romeo dunca si livia magina

Romeo Dunca și Livia Magina

Din 1987 și până în prezent nu s-a făcut nimic în această sală. Nu s-a dat nici măcar o zugrăveală pe pereți. Am găsit din sărăcia noastră 150.000 de lei și am dres puțin busuiocul, reușind să facem o sală cât de cât civilizată, căci era murdară, improprie. De fapt, era o sală unde cele mai vechi exponate erau scaunele din sală de muzeu. Este o mică boare de normalitate și în muzeul nostru acum, și vom putea primi, de acum înainte, și noi civilizat vizitatorii”, a declarat Romeo Dunca.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

La rândul său, managerul muzeului a mulțumit conducerii CJ pentru implicare și pentru sprijinul financiar, fără de care investiția nu s-ar fi realizat.

Cultura care nu are mecenă nu poate să meargă înainte. În cazul acesta, autoritatea centrală trebuie să fie pe post de mecena și de aceea am insistat să avem această investiție, de fapt, să mărim numărul de locuri viabile pentru evenimentele din oraș. A crescut cu o sală care are undeva la 100 de locuri. Și este mare lucru! Tocmai de aceea mulțumesc CJ pentru că este al doilea an când acordă sume destul de consistente Muzeului Banatului Montan. În 2022 s-a finanțat documentația pentru proiectul PNRR, iar anul acesta pe capitolul investiții am avut suma aceasta de 150.000 de lei, și o alta pentru reparații, care ne-a ajutat să intervenim cu lucrări la băile de la nivelul al II-lea”, a spus Livia Magina.

sala conferinte 2

Capacitatea sălii s-a mărit după reamenajare

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/