Regizorul Tudor Giurgiu vine la Reșița cu cel mai nou film despre Revoluția din 1989

Filmul Libertate de Tudor Giurgiu va avea avanpremiera la Reșița.
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Filmul „Libertate” va fi prezentat în premieră la Reșița. La proiecția specială va participa regizorul Tudor Giurgiu, dar și o parte dintre actori.

După premiile obținute la Sarajevo și TIFF, filmul „Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, despre Revoluția din 1989, va intra pe marile ecrane din țară. Regizorul Tudor Giurgiu și actorii din film au plecat într-un turneu de promovare prin România, unde participă la proiecții în avanpremieră și dialoghează cu publicul.

Duminică, 8 octombrie, de la ora 19.00, Cinema Dacia din Reșița va găzdui o proiecție specială a filmului alături de regizorul Tudor Giurgiu și o parte din echipa filmului. Biletele au fost puse deja în vânzare și se pot achiziționa de la casa de bilete a Cinematografului Dacia. Prețul unui bilet este de 25 de lei.

„Libertate” este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldaţi, miliţieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliţie Viorel (Alex Calangiu) e capturat și acuzat că e terorist.

Din distribuția filmului mai fac parte Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Leonid Doni sau Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

YouTube video

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Tudor Giurgiu a mai fost la Reșița în anul 2015, atunci când a prezentat publicului de aici filmul „De ce eu?”. Producția prezintă povestea tragică a tânărului procuror Cristian Panait, care a încercat să se opună sistemului corupt din România anilor 2000, dar a sfârșit prin a-și pune capăt zilelor.

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.” – Juriul CICAE, Sarajevo Film Festival

„Tudor Giurgiu zugrăvește o imagine realistă a haosului și tulburărilor revoluționare, pune sub semnul întrebării istoriile deja stabilite și, cel mai important, creează un film palpitant care captează atenția spectatorilor.” – Cineuropa

„Libertate” este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/