Șahiștii din Ghiroda vor ajunge tocmai în Georgia, la Campionatul European!

Clubul Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii și-a dezvoltat secția de șah cu nume cu greutate în sportul minții, pe lângă activitatea intensă de la nivel de copii. Doi sportivi legitimați la clubul din Banat, Constantin Lupulescu (foto) și David Gavrilescu, vor participa cu lotul României la Campionatul European care va avea loc la Batumi, în Georgia.

Concursul va avea loc în perioada 23 octombrie-3 noiembrie. Din România mai participă Mircea Pârligras, Bogdan Deac, Tiberiu Georgescu, Lucian Miron (rezervă) și căpitanul Alin Berescu. „Suntem deosebit de onorați pentru această selecție și pentru faptul că avem în cadrul clubului nostru  jucători de o asemenea valoare și, în același timp, ne bucurăm că am avut prilejul să învățăm tainele șahului de la acești doi jucători în vizita pe care au făcut-o în comunitatea noastră cu prilejul câștigării Cupei României la șah, cupă câștigată în premieră de Csc Ghiroda în mai 2019. De asemenea, dorim să transmitem pe această cale tuturor iubitorilor de șah și copiilor de la secția de șah din cadrul clubului nostru valorile acestui minunat sport care, în timp, le dezvoltă abilitățile creative, încrederea și modul de gândire. Șahul te învață să fii inventiv.”, spune directorul clubului din Ghiroda, Marius Poclid.

Mai trebuie spus că în perioada aceasta marele șahist Constantin Lupulescu participă la un concurs important în China Belt and Road.

Sursa foto: wikipedia.org