Săgeata, un bumerang în politică. Motivul pentru care PNL guvernează cu PSD, dezvăluit de șeful liberalilor din Timiș

alin nica
banner publicitar

E fără îndoială că politica e principala pasiune a consilierilor județeni, aleși pentru exercitarea unui mandat administrativ. Așa se face că dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi a plenurilor este, de cele mai multe ori, întreruptă sau prelungită de declarații politice în cascadă. 

Cel mai recent episod politic s-a desfășurat cu prilejul dezbaterii proiectului privind contractul de concesiune a lucrărilor pentru realizarea parcării supraetajate din centrul Timișoarei. Startul a fost dat de vicepreședintele PNL Alexandru Proteasa, ca reacție a opoziției social-democraților cu privire la modalitatea de realizare a acestei investiții.

„Vă reamintesc de perioada de tristă amintire pentru cea mai mare parte a populației, când președinte era domnul Iliescu, domnul Năstase era premier, iar președintele CJ Timiș era domnul Șipoș. O administrație PSD pe toată linia, în care am făcut un contract de concesiune, în 2004, pentru 10.000 mp în centrul Timișoarei, pe care luam o redevență de 900 de euro pe lună. (…) Mă gândesc că aveți această experiență din trecut și vă urmărește această afacere foarte proastă pentru CJT.”, le-a spus Alexandru Proteasa celor de la PSD.

Social-democrații i-au răspuns invocând succesele guvernării PSD. „Noi nu suntem împotriva unei astfel de investiții, (…) dar să avem riscuri mai mici. Poate e un act de tristă amintire pentru contractul acesta, dar să știți că în perioada 2000-2004, (…) România a intrat în NATO și a încheiat negocierile de intrare în UE”, a spus Alexandru Iovescu, liderul consilierilor PSD din CJT.

Au intervenit și alți consilieri județeni. „Norocul nostru e că PSD cu PNL s-au unit acum și avem un guvern stabil că altfel chiar că nu mai înțelegeam nimic.”, a spus Raul Olajos, fost consilier USR.

„Nu din dragoste, domnule Olajos, din necesitate pentru țară!”, a urmat replica președintelui liberal al CJT.

Ioan Sorincău (PSD): „A fost căsătorie din interes pentru PNL, nu?”

Alin Nica a concluzionat că oricât de „juicy” ar fi subiectul pentru public, se impune revenirea la ordinea de zi a ședinței: „Sigur, acum e un pic ciudat că tocmai PSD se opune acestui proiect, când puteau să îl facă 8 ani când au avut conducerea consiliului județean. (…) Iată, chiar și cu contrele între PNL și USR, totuși s-au făcut pași concreți și la Cioca, și la parcarea din centru, legat de aceste rezolvări ale unor probleme care au trenat de decenii. Va fi primul contract de concesiune de lucrări care se va realiza în zona noastră pentru o astfel de investiție majoră. Tot timpul când ești pionier și ai inițiativă curajoasă sunt și opreliști, sunt și piedici. Iau această atitudine a PSD nu neapărat ca o piedică, ci ca pe o diferență de viziune. Eu spun că trebuie să mergem pe o direcție prin care să nu cheltuim bani din bugetul județului, ci în care să lăsăm această opțiune, dacă este rentabilă, pentru mediul privat. mai ales că sunt mai buni administratori decât orice entitate susținută de stat.”

CITEȘTE ȘI: USR și PNL, într-o relație complicată. Fritz: „De mult nu se mai poate vorbi despre iubire”