Liberă trecere între România, Ungaria și Serbia, printr-un singur punct, posibil de anul acesta

fig 1 triplex

Ministerul de Interne, cel de Externe și Ministerul Transporturilor s-au pus de acord să facă demersurile necesare pentru deschiderea cât mai curând a punctul de frontieră care leagă cele trei țări. 

CJ Timiș și-a manifestat de câțiva ani deja disponibilitatea să facă toate investițiile necesare pentru deschiderea acestui punct de frontieră.

„Deși drumul de intrare și de ieșire din țară trebuie să fie drum național, suntem dispuși să îl predăm, inclusiv suntem dispuși să facem investiția în acei 60 de metri de drum care mai lipsesc în a interconecta aceste trei țări pe cale rutieră. Eu sper ca în cel mai scurt timp să se treacă peste aceste bariere de administrație și să avem deschis acest punct triplu de trecere a frontierei care este un exemplu unic în Uniunea Europeană, mai ales în această perioadă a convulsiilor naționale și oarecum a izolaționismului care a succedat conflictul din Ucraina.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Punctul de frontieră care va lega cele trei țări – România, Serbia și Ungaria – ar putea fi deschis anul acesta, speră președintele CJ Timiș.

1000x200 dacus 02

„Proiectul de deschidere a punctului de trecere a frontierei între România și Ungaria, respectiv România și Republica Serbia, în dreptul localității Beba Veche, a mai făcut câțiva pași. Mă bucur că, odată cu deschiderea temporară anuală pe care o avem acolo la Triplex Confinium, am reușit să aducem oamenilor și vestea că Ministerul Afacerilor Externe din România, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, s-au pus de acord și au convenit să facă toate diligențele astfel încât acest punct de trecere a frontierei să fie deschis cât mai curând. Eu sper anul acesta.”, a mai spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Sărbătoarea Triplex Confinium, organizată anual, reprezintă deschiderea temporară, pentru o zi, a graniței din zona localităților Beba Veche (România), Kübekháza (Ungaria) şi Majdan – Rabe (Serbia). Anul acesta, Triplex Confinium, ajunsă la a 25-a ediție, a avut loc în 20 mai. Președintele în exercițiu al Adunării Generale a Cooperării Regionale Dunăre-Criș-Mureș-Tisa este Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

publicitate si promovare online banner maxagro