Să vină gazul la Caransebeș, racordul este gratuit!

Și caransebeșenii ar putea beneficia de gratuitate la racordarea la gazele naturale, în condițiile în care proiectul administrației publice locale, de introducere a rețelei de gaz în trei noi cartiere se va duce la bun sfârșit.

Racordarea la gaze a tuturor clienților casnici va fi gratuită, indiferent de distanța față de rețea. Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat un ordin în acest sens, prin care costurile de racordare vor fi suportate de operatorul de distribuţie.

„Este o măsură bună, pentru ca toţi consumatorii, inclusiv cei din categoria consumatorilor vulnerabili, să aibă posibilitatea să fie racordaţi şi să beneficieze de acest serviciu”, menționează caransebeșeanul Andrei Ungur, subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării.
2 BUC

leader board 728 x 90 px

Reamintim că primarul Felix Borcean a dat asigurări că partea scriptică a acestui proiect finanțat din  bugetul local s-a finalizat, însă abia anul viitor vor demara lucrările, care se vor încheia într-un an de zile.

Ordinul, publicat de e-nergia.ro, prevede că operatorul sistemului de distribuţie a gazelor naturale va suporta costurile necesare racordării la gaze pentru solicitanţii din categoria viitori clienţi casnici şi noncasnici, adică şi persoane fizice, dar şi firme. În vederea racordării la sistemul de distribuţie, solicitanţii, viitori clienţi finali casnici, vor trebui să depună la operatorul sistemului de distribuţie o cerere de racordare, însoţită şi de o serie de documente, care atestă dreptul de proprietate sau de folosinţă asupra terenului sau construcţiei unde sunt amplasate obiectivele/sistemele pentru care se solicită racordarea.