Să vină controlul! Plângeri penale la DNA pe numele primarului Francisc Boldea și al conducerii Meridian 22

Două noi plângeri penale au fost depuse la DNA de către un consilier local lugojean pe numele primarului Francisc Boldea și ale membrilor Consiliului de Administrație al Meridian 22, respectiv al directorului interimar Florin Iovescu.

Decizia consilierului local vine ca urmare a refuzului celor de la Meridian 22 de a convoca o Adunare Generală extraordinară a Acționarilor, respectiv Consiliul Local, pentru data de 18 februarie 2019, la ora 14.00, în sala de ședințe a Consiliului Local al Municipiului Lugoj, care să analizeze posibilitatea eliminării taxei pentru apa meteorică pentru utilizatorii persoane fizice și asociații de proprietari/locatari, precum și pentru suprafețele utilizate în scop productiv-comercial cu specific agricol de pe raza Municipiului Lugoj.

„Cei din Consiliul de Administrație au refuzat convocarea și ne-au transmis că analiza impactului economic asupra societății vis-a-vis de subiectul propus nu a fost finalizată, urmând să vă comunicăm un răspuns în cel mai scurt timp posibil. Este un răspuns care nu are legătură cu motivul convocării, pentru că noi am cerut să fim chemați conform legii să decidem eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturile lugojenilor, fiindcă această taxă nu are bază legală. În urma acestui demers irelevant al Consiliului de Administrație al Societății Comerciale Meridian 22 S.A. și a directorului societății Florin Iovescu, demers care nu are nicio legătură cu solicitarea noastră privind Convocarea extraordinară a Adunării Generale a Acționarilor, precum și neconvocarea extraordinară a Adunării Generale a Acționarilor, există suspiciunea comiterii unui abuz în serviciu al membrilor Consiliului de Administrație și al Directorului societății, deoarece în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aceștia nu au îndeplinit un act sau l-au îndeplinit în mod defectuos și prin aceasta au cauzat o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unor persoane fizice, în speță cetățenilor Municipiului Lugoj”, precizează inițiatorul plângerilor, consilierul USR Liviu Brândușoni.

Pe lângă plângerea penală depusă la DNA pe numele directorului interimar Florin Iovescu și ale membrilor CA, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătura privată, o altă sesizare a fost depusă tot la DNA. Aceasta îl privește pe primarul Francisc Boldea și se referă la ilegalitățile de la Stația de epurare de la Jabăr, comise de administrația PSD – ALDE Lugoj, unde s-au cheltuit 6 milioane de euro și investiția nu funcționează, conform actului semnat tot de consilierul Liviu Brândușoni.