Să traversăm lacul Văliug! Dacă este vară, este și înot!

ironman wales

Înotători din toată țara, veniți la Văliug! Lacul vă așteaptă ca să îl traversați. De la Ponton Casa Baraj se va da startul.

Traversarea Lacului Văliug a ajuns la cea de a XIV-a ediție și este evenimentul mult așteptat de către comunitatea de înotători în ape deschise. Dacă este vară, înseamnă că neapărat trebuie să fie vorba și despre înot, iar anul acesta competiția este programată în data de 27 august, cu startul dat de la Ponton Casa Baraj. La evenimentul organizat de Clubul de înot masters la Reșița, „Reșița 07”, sunt așteptați înotători, atât din zona Banatului, cât și din toate colțurile țării.

Competiția sportivă va avea trei probe:
– Proba scurtă de 400 de metri;
– Proba lungă de 2000 de metri;
– Proba pentru copii de cca. 200 de metri;

Participanții vor fi împărțiți în nouă categorii la fiecare probă (femei și bărbați), iar înscrierea se poate face până în data de 20 august 2023, în limita a 60 de locuri, pe următorul link: https://racetime.ro/events/85/register

Taxa de înscriere este de:
-80 lei pentru probele de: 400 m și/sau 2000 m
-50 lei pentru proba de copii pana la 14 ani – 200 m

Organizatorii anunță participanții că se poate înota orice stil, fiind recomandat însă stilul liber – craul. Cei care se încumetă în această competiție, trebuie să cunoască una din ramurile sportive din natație și să stăpânească cel puțin unul din stilurile: fluture( delfin), spate, bras, craul( liber). Înscrierea la proba de 2000 m este recomandată persoanelor care înoată regulat și care au mai parcurs această distanță în bazin cel puțin odată. Traversarea lacului Văliug este o competiție limitată la 2 ore pentru proba lungă şi 1/2 oră pentru proba de scurtă.

înot văliug

Despre Reșița 07

În vara anului 2007, la Gyula, in Ungaria, la inițiativa proaspătului înființat “Club de înot masters din Timișoara” (premieră în România) au participat pentru prima oara la o competiție de înot masters, și două foste înotătoare reșițene, acum la vârsta maturității, Monica Horvat și Dorina Iana (Mezinca).

Un grup de inițiativă reșițean a hotărât înființarea unui club masters la Reseta, oraș cu performanțe deosebite în înotul românesc, de-a lungul timpului. În toamnă se pune în aplicare inițiativa celor 12 membrii fondatori și se fac demersurile legale pentru obținerea statutului unui club de înot masters la Reșița, iar recunoașterea oficială a avut loc la data de 12 decembrie 2007.

Începând cu anul 2008, clubul reșițean a organizat câte două concursuri în fiecare an, primăvara și toamna, la care au participat atât înotători masters din România, cât și din străinătate, iar din anul 2009 s-a organizat și câte o competiție de înot, în ape deschise, anual, pe lacul Văliug, situat în apropierea Reșiței.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/