Să păstrăm inima sănătoasă!

80% din bolile de inimă pot fi prevenite dacă acordăm atenție dietei și stilului de viață, care pot să favorizeze declanșarea acestor afecțiuni. Membrii Rotary Club Caransebeș au invitat caransebeșenii la Promenada Inimilor 2018, campanie de conștientizare a păstrării sănătății inimii.

Clubul Rotary Caransebeş împreună cu Fundația Cardio Prevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție, în parteneriat cu Fundația Română a Inimii, continuă programul „Promenada Inimilor 2018” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. „Programul Promenada Inimilor și-a propus să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Rotarienii au mulțumit gugulanilor pentru plimbarea în Parcul Teiuș. Traseul a avut o lungime de 3 km, începând din zona Intrare Parc Teiuş si au fost invitați să participe toți locuitorii oraşului Caransebeş”, menționează președintele Rotary Club Caransebeș, Alin Deteșan.

La nivel mondial, cauza numărul 1 de mortalitate este reprezentată de bolile cardio – vasculare. Bolile de inimă ucid mai mulți oameni decât următoarele patru cauze de mortalitate însumate, în fiecare an înregistrându-se peste 17 milioane de decese în lume.

Multe studii au dovedit că practicarea unor activități fizice diminuează riscurile afecțiunilor cardiovasculare. Un program regulat de exerciții îți menține corpul sănătos. Un organism antrenat zilnic rezista în fata bolilor mult mai bine decât unul neantrenat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/