Să nu-i lăsăm desculți! Au nevoie de ajutorul nostru

Vin sărbătorile de iarnă și împreună, de Sfântul Nicolae, trebuie să facem minuni. Frigul iernii nu trebuie să-i mai găsească desculți pe copiii sărmani. Donează și tu pentru campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae”!

Sute de copii din județul Caraș-Severin ce provin din familii defavorizate pot avea șansa să se bucure de căldura unor cizmulițe noi, prin care apa și frigul nu vor mai trece. Vremurile atipice pe care le trăim pot fi lecții de viață pentru mulți dintre noi, iar întregul set de valori să se rezume doar la bunătate, dăruire și implicare în comunitatea în care trăim. „Să învățăm să fim darnici și protectori nu doar în această perioadă a sărbătorilor ci în permanență, pentru că oamenii aceștia au nevoie de ajutorul nostru și în luna ianuarie, atunci când alimentele primite cadou deja se vor fi consumat, când în restul anului nimeni nu mai bate la ușa lor pentru a le dărui ceva. Mesajul ar trebui să fie pe termen lung și cu rezultate pe măsură. Oare după sărbători mai putem fi OAMENI?”,  spune părintele Mihai Ciucur, cel care a inițiat și acest proiect din zecile care s-au plămădit și s-au materializat sub atenta lui orânduire.

Nimic nu s-ar fi putut realiza dacă îngerii păzitori nu își făceau simțită prezența nici în acest an. Prin urmare, bine-cunoscuta campanie umanitară intitulată „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, demarată de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, este în plină derulare, în vederea strângerii de fonduri pentru achiziționarea și distribuirea de încălțăminte de iarnă noi, pentru un număr cât mai mare de copii din municipiul Reșița și din întreg județul Caraș-Severin.

Cu sprijinul Episcopiei Caransebeșului și al Asociației „Centrul de Tineret Moniom”, alături de alte instituții și asociații partenere, proiectul umanitar, adevăratul cadou de sărbători pentru acești copii, s-a concretizat prin câteva zeci de perechi de cizmulițe care vor sosi curând la micuți. Campania, ajunsă la cea de-a treia ediție, nu se oprește însă aici, oamenii cu dare de inimă sunt invitați să se implice activ cu donații în bani ce la fel urmează să fie folosiți pentru achiziționarea a peste 100 de perechi de cizme din piele, destinate copiilor cu vârsta până în 14 ani, proveniți din familii nevoiașe.

Pentru că ne pasă de ei, de copiii săraci de lângă noi, dar și de minimul lor de confort necesar, modalitățile concrete de strângere a fondurilor sunt: o colectă în bani în toate bisericile din Caraș-Severin, strângere de donații (anonime sau pe bază de tabel) în instituțiile și organizațiile partenere, sponsorizări din partea agenților economici sau a altor entități direct în contul proiectului, sau donații în perechi de încălțăminte de iarnă noi, în conformitate cu nevoile beneficiarilor.

Totodată, cei care doresc pot dona bani în contul campaniei: IBAN RO87BTRLRONCRT0270766801, deschis la Banca Transilvania Reșița, pe numele Asociației „Centrul de Tineret Moniom”, CUI: 33907287 – pentru zona Reșița sau direct la voluntarii ATOR Banatul de Munte și ai centrelor de tineret pentru celelalte zone ale eparhiei.

La precedentele două ediții ale campaniei, rezultatele au fost unele foarte bune, astfel: în anul 2018 au fost oferite 653 de perechi de ghete noi, în valoare de 81.715 lei, iar în anul 2019 un număr de 714 copii au beneficiat de încălțăminte noi, în valoare de 68.661 lei. Informații suplimentare despre campanie pot fi obținute la numărul de telefon: 0726 561 449 – Anita Radics sau de pe pagina de Facebook ATOR Banatul de Munte, precum și de la coordonatorii centrelor de tineret din parohiile implicate.

Express de Banat susține această campanie umanitară în calitate de partener media.