Eveniment caritabil pentru copiii cu dizabilități. Părinții vor fi vocea celor mici

publicitate si promovare in ziar

Studenții de la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității de Vest Timișoara organizează pentru al treilea an consecutiv evenimentul caritabil Socio Claus, proiect care își propune să aducă bucuria sărbătorilor pentru copii cu dizabilități. În acest an, pe lângă strângerea de fonduri, în cadrul evenimentului se organizează și o campanie de conștientizare în rândul populației.

Evenimentul din acest an a fost intitulat sugestiv „Socio Claus de pandemie – Dăruim inimi” și se va desfășura în perioada 1-24 decembrie 2020, online. În fiecare zi, până la Crăciun, pe pagina proiectului Calitatea vieții copiilor cu autism din județul Timiș vor fi postate interviuri în care părinții copiilor cu o astfel de afecțiune vorbesc despre diagnostic, terapii, dificultățile întâlnite în recuperare sau problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi, inclusiv pe plan social. Din acest motiv, scopul proiectului în acest an este de a face poveștile auzite și de a modela mentalitățile care se ivesc în societate –excluderea socială, criticile, indiferența și neacceptarea.

Campaniei din acest an se alătură Fundația de Abilitare Speranța, Centrul pentru Resurse și Asistență Educațională Speranța, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Podul Lung”, Centrul de recuperare Marisa, Asociația Micile Comori, Școala Mamei Junior, Asociația Casa Faenza, Asociația Copii și zâne și Direcția de Asistență Socială Timișoara.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01