Să iasă soarele! Rețelele subterane din zona centrală a Lugojului depind de vremea de afară

lucrari centru lugoj 11

Administrația locală lugojeană a anunțat că sunt îndeplinite toate cerințele legale pentru a fi reluate lucrările în centrul municipiului, pe strada Mocioni, tronsonul dintre Ceasul Electric și Hotelul Dacia. Șantierul va fi deschis de lucrătorii de la Meridian 22, care au semnat încă de anul trecut un protocol cu Primăria Lugoj pentru executarea lucrărilor de modernizare a rețelei de apă și canalizare de pe segmentul respectiv. Startul lucrărilor depinde doar de starea vremii.

„Din partea primăriei mai trebuie doar dat ordinul de începere a lucrărilor. Cei de la Meridian 22 sunt pregătiți și cu materiale, și cu oameni. Când vremea se va îmbunătăți intervenția poate începe fără probleme”, a spus Bogdan Blidariu, primarul Lugojului.

În cadrul lucrărilor sunt prevăzute conducte noi de apă, branșamente și un sistem de preluare a apelor pluviale separat de canalizarea menajeră, cu posibilitate de deversare, în viitor, în râul Timiș.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Pentru lucrările programate în centru au fost achiziționate materialele. Se vor amplasa două conducte de apă de-o parte și de alta a tronsonului de lucru, se vor monta opt branșamente noi pentru imobile de pe traseu și se va construi o rețea de canalizare cu preluare separată pentru apa de ploaie, care este prevăzută să fie racordată într-o viitoare rețea, care va permite deversare apelor pluviale în Timiș”, a transmis Meridian 22.

Finalizarea lucrărilor la apă-canal în centru este prevăzută pentru această vară.

publicitate si promovare online banner maxagro