Să fii matale sănătos!

Am ajuns unde a vrut Băsescu Traian. În pragul genocidului. Nu în pragul uşii, nu în pragul porţii, în pragul crimei de masă. Guvernul condus de el nu a prevăzut banii necesari asigurării serviciilor medicale pentru trimestrul patru. Principiul pe care s-a mers a fost, ia mai dă-i dracului, dacă n-au crăpat tpţi cu veniturile tăiate în ultimul hal, să încercăm cu asistenţa medicală. Poate rămânem noi să stingem lumina. Aşadar, nu mai sunt bani. Pentru spitale, pentru tratamente şi intervenţii chirurgicale, medicamente compensate, tot ce ţine de dreptul la viaţă. Greu şi de imaginat aşa ceva, darămite să mai pui şi în practică o asemenea nenorocire. După ce s-au desfiinţat în jur de 70 de spitale, printre care şi Institutul inimii din Târgu Mureş, singura unitate medicală care opera nou-născuţi (şi-i salva) având grave afecţiuni ale inimii, după ce Băsescu i-a expediat pe medici afară din ţară şi zeci de mii de medici şi asistente medicale prestează pentru alţii, cartoful fierbinte a fost pus în mâinile noului guvern, cu veselie maximă. La Viena sunt doctori! Drept urmare, dacă puterea nu va găsi bani pentru o nouă rectificare bugetară, întreaga populaţie va fi condamnată. Toate serviciile medicale vor fi suportate de pacienţi, deşi populaţia a fost sărăcită în ultimul hal, aplicându-se principiul scapă cine poate. Adică el şi gaşca lui. Pentru trimestrul patru, au spus foşti guvernanţi, nu e nevoie să mai fie prevăzuţi, se vor găsi bani din alte surse, fără a pomeni nici un cuvânt despre acele surse, Dacă a mai rămas vreun piramidon, să-l ia primul venit şi-apoi, cine v-a pus să vă îmbolnăviţi în trimestrul patru? Planificaţi-vă pentru vremuri mai bune, când alţii vor face bugetele. Asta ca să ştim ce ne aşteaptă. Sigur, nu răspunde nimeni. Se tot aşteaptă alegerile din decembrie, când Dumnezeu mai ştie cine le va câştiga. O întrebare însă, tot se pune. S-au făcut atâtea restructurări şi reduceri de personal în Sănătate, ni s-a spus că s-au tăiat tot felul de cheltuieli, s-au încasat de la populaţie bani cu ghiotura, unde mama dracului s-au dus toţi banii ăştia? Cum i-au gestionat şi ce-au făcut cu ei Casele de Sănătate? Casele astea mai practică o porcărie strigătoare la cer. Dacă nu eşti asigurat medical şi vrei să te asiguri, trebuie să achiţi asigurarea pe cinci ani în urmă. Bani la greu, aşa că cei mai mulţi se lasă păgubaşi şi dau mărunt din buze. Îi pasă cuiva? Da. Lui Mihai Răzvan Ungureanu. Care miorlăia la nişte bătrâni pe la Arad: Voi sunteţi bunicii mei. Vedea-v-aş morţi!

Comments

 1. naspa says:

  Adica Basescu e vinovat pentru tot?
  Adica totul era roz si brusc de cand e Basescu presedinte a devenit negru. Ba tu te auzi ce vorbesti?
  Ba tu ori te-ai trezit cu fata la cerceaf ori esti bine platit de jegurile USL evident pe care noi speram sa nu-i lingi prin dosuri, de fapt oamenii ar trebui sa afle cam pe cine lingeai inainte de 89. Sau poate nu lingeai pe nimeni si esti cinstit si atunci oamenii trebuie sa stie ca in tine avem un sprijin moral. Alta varianta nu exista: ori esti cinstit ori esti jegos. In rest iti urez sa fii si matale sanatos ca ne-am cam saturat de manipulatori. Lasa-l pe CTP sa faca treaba asta ca el o face bine, doar preda si un curs cu tehnici de manipulare pe care ai putea sa-l urmezi ca ce cunosti matale e cam depasit. Nu te enerva ca nu-ti face bine la inima si vad ca te intereseaza sanatatea.

 2. CaVadim says:

  Bai pupincuristule, ce aberatii scrii aici? Mata esti editorialist?

 3. CaVadim says:

  Tot cu “jos basescu’ ati ramas? Pana ieri erati toti basisti, azi galbeni! Penibil!

 4. cristina says:

  Ce mai comentarii de bun simţ! De la persoane care şi le asumă: naspa şi cavadim! Nu aveţi curajul să vă semnaţi, de teamă să nu vă linşeze neamurile? De unde ştiţi cât de portocalii au fost alţii care citesc ziarul ăsta? Pe voi nu vă interesează sănătatea? Chiar vi se pare corect că de mulţi ani vi se opresc bani din leafă pentru Sănătate şi acum ajungeţi la coplată sau plata integrală a consultaţiilor şi a medicamentelor?Sau, Dumnezeu cu mila, ce le-o mai tuna prin cap unora şi altora! Nu pot să cred că aţi citit cu atenţie editorialul. Mai degrabă aveţi voi ce aveţi cu editorialistul. Dar e strict treaba voastră. Apropos-voi ce culori purtaţi? Aveţi şi creierul portocaliu?

 5. vasile says:

  Stati ca am ramas in urma cu logica: bun, primele doua guverne au taiat banii de la sanatate cu intentie, vroiau sa ne lase pe toti sa murim, in caz ca ne imbolnavim, desigur. Dar guvernul de acum ce a facut, nu a stiut pana acum ca nu sunt bani pentru trimestrul IV la sanatate?! nu a avut deja o rectificare bugetara?! de ce nu a luat masuri?! Si ce sa inteleg, in afara de faptul ca Basescu este vinovat desigur, ca primul si al doilea guvern desi stiau ca in toamna sunt alegeri nu-si doreau sa le castige asa ca au cautat motive sa fie injurate de toti cei bolnavi?! Haide domnule Cavadia, ca aici este ceva in neregula, in afara lui Basescu …. Cred ca dvs. nu stiti decat un singur lucru, de orice lucru rau este vinovat Basescu … asa o fi, nu zic nu, dar parca ar mai trebui si niste nuante, ca, daca ma uit bine nici actualii guvernanti nu prea au facut minuni, si sa nu spuneti ca ii opreste Basescu Eu cred ca pur si simplu suntem in galeata, economia nu merge, nu sunt incasari la buget, promisiunile electorale trebuie tinute (orice partid vrea sa dea ceva in perioada electorala, nu!) asa ca ce ramane?, simplu, ceilalti, dinainte, sunt de vina pentru tot ….. E asa de simplu!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/