Să fie doar campanie electorală? Ministerul Sănătății promite un computer tomograf la spitalul din Lugoj

Spitalul Municipal Lugoj va avea un aparat tomograf de ultimă generație, după aproape două decenii de așteptare. Confirmarea a venit chiar din partea ministrului Sănătății, care a aprobat finanțarea pentru achiziționarea lui. Pentru managementul unității medicale lugojene, care a făcut numeroase solicitări guvernanților, este o victorie uriașă, în condițiile în care, pe partea cealaltă, din cauza lipsei fondurilor, spitalul se confruntă cu o acută lipsă de material sanitar și multe altele.

„În luna februarie, am avut o întrevedere directă cu doamna ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. La acea întâlnire, care a avut loc în sala Consiliului Judeţean Timiş, doamna ministru mi-a spus că dacă vom întocmi un memoriu consistent, bine structurat şi adresat direct Cabinetului Ministrului Sănătăţii, atunci vom obţine finanţarea pentru computerul tomograf”, a declarat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”.


Şi nu este singura veste bună. Banii pentru alte două proiecte cu Ministerul Sănătăţii vor ajunge la ordonatorul de credite

„Proiectele cu Ministerul Sănătăţii sunt câştigate de anul trecut, amândouă cu finanţare europeană. Unul este pentru aparatura necesară Compartimentului de Primiri Urgenţe – CPU, iar altul, pentru ambulatoriile de specialitate. Noi am primit confirmarea din decembrie anul trecut. Acum, banii au ajuns la ordonatorul principal de credite, Primăria Municipiului Lugoj, care ne va livra aceşti bani la prima rectificare de buget. Suma finanţării aprobate de Minister pentru EKG şi aparatură medicală de urgenţă este de 237.047 de lei”, precizează dr. Erwin Floroni.

Liderul PNL Lugoj, principalul partid de opoziţie pe plan local, a salutat şi el vestea achiziţionării unui tomograf al comunităţii. „În sfârșit, o veste bună! Ministerul Sănătății anunță că Spitalul Municipal «Dr. Teodor Andrei» din Lugoj va primi banii necesari pentru achiziționarea unui Computer Tomograf. Ne bucură mult această decizie și așteptăm cu nerăbdare să fie pusă cât mai repede în practică pentru ca lugojenii să beneficieze cu adevărat de aparatură de investigație de calitate. Sincere felicitări managerului Erwin Floroni, cel care a insistat pe lângă ministrul Sănătății pentru ca acest lucru să devină posibil”, a spus pe o reţea de socializare Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj. Consilierul local Fedor Mașniță contestă meritele administrației locale, reamintind faptul că primarul Francisc Boldea și grupul de consilieri PSD s-au abținut atunci când anul trecut a fost propusă cumpărarea tomografului, fiind nominalizată și sursa de finanțare.

„Au fost două amendamente propuse de consilierul Bogdan Blidariu de la PNL, unul privind schimbarea rețelelor interioare de energie electrică, apă, renovare saloane și altul privind cumpărarea unui computer tomograf, banii urmând să provină de la construcția noului pod peste râul Timiș. Ambele propuneri au fost respinse de grupul de consilieri PSD și ALDE, conform procesului verbal al ședinței. Trebuie sa ai tupeu și obrazul gros să ne iei de proști și să încerci să ne păcălești, după ce lugojenii au fost obligați să umfle buzunarele unui coleg de partid a doamnei Gavriliță care deținea un Computer Tomograf privat la Lugoj. Tot ce s-a modernizat și dotat la Spitalul Municipal Lugoj, mare parte, este făcut din donații și de oameni cu suflet mare”, a afirmat Mașniță.

Deocamdată, proiectul este la stadiul de promisiune, la fel cum au mai fost alte câteva, astfel că rămâne de văzut dacă achiziția computerului tomograf nu este doar o… petardă electorală!