Să curgă ofertele! Primăria Reșița așteaptă firmele la licitație pentru lucrările privind reintroducerea tramvaiului

45 de zile. Atât a rămas până când reșițenii ar putea face cunoștință cu firma care își va asuma lucrările de aproape 35 de milioane de euro pentru modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat.

Peste o lună și jumătate am putea ști numele firmei care se înhamă la cel mai mare proiect de modernizare din Reșița: reintroducerea tramvaiului. 166.663.926,08 lei este suma estimată pentru tot ceea ce presupune repunerea tramvaiului pe roți la Reșița, de această dată, un tramvai modern, nou-nouț, care aduce cu sine și un carosabil proaspăt asfaltat.

Anunțul pentru achiziția lucrărilor de amenajare a infrastructurii de transport a fost postat pe site-ul de achiziții publice. Depunerea ofertelor se poate face până în ‪22 martie, la ora 15.00. ‬

leader board 728 x 90 px

„Prin această investiție, coloana vertebrală a orașului va fi modernizată integral. Vorbim despre un proiect cu adevărat îndrăzneț, ce include nu doar lucrări de reamenajare, ci regândirea celor mai importante zone de trafic din oraș”, transmite Ioan Popa, primarul Reșiței.

Edilul-șef nu uită să amintească de eforturile depuse în ultimii 4 ani pentru a duce acest proiect de la stadiul de idee la (aproape) realitate. „Un adevărat efort de echipă ce a implicat zeci de oameni în diversele etape ale acestui proiect. Colegii de la direcțiile de Fonduri Europene, Urbanism, Patrimoniu, Investiții, Achiziții, toți împreună au depășit obstacolele pe care un astfel de demers ți le scoate inevitabil în cale, iar astăzi suntem mult mai aproape de dezideratul nostru, al tuturor: o Reșiță modernă, cu un transport public de ultimă generație și o infrastructură modernizată la cele mai ridicate standarde”.

Proiectul urmărește, printre altele, reducerea emisiilor de CO2 și a traficului cu mașini personale, amenajarea căii de rulare dublă pe principalele bulevarde ale Reșiței, 7 stații de tramvai moderne, piste de biciclete.

Proiectul are ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2023.