Este o poveste fără sfârșit în locul unde îngerii au coborât și au binecuvântat pe toți cu lumină, iubire și puritate. Tabăra Din Inima Satului, desfășurată în cartierul reșițean Moniom, nu și-a închis porțile, ci doar a luat o mică pauză.
O scurtă pauză până la următoarea întâlnire cu părintele mult iubit, Mihai Ciucur, cel care a dat sens și viață unui proiect de suflet, devenit deja tradiție în comunitățile din județul Caraș Severin. Peste 80 de copii care au crescut sub privirile părintelui, suflete ce nu și au pierdut inocenta și care, în timp, poate s-au transformat în voluntari de nădejde, au fost prezenți în tabăra pe care au așteptat-o cu sufletul la gură: Tabăra Din Inima Satului.
Poți să mai spui ceva despre această tabără când tot ce vezi în jur este doar veselie, ochi senini și plini de speranță pentru un viitor luminos? Pentru că da, aceste învățăminte pline de speranță și duh le sunt insuflate tinerelor vlăstare crescute și formate în sânul Sfintei Biserici.
Centrul universului pentru ei, micuții, este Moniomul, satul parcă rupt dintr-o filă de poveste, locul în care, de la an la an, se adună tot mai mulți tineri, din Reșița și nu numai. Peste 50 de participanți și peste 25 de voluntari au mai scris încă o filă din marea cartea a Taberei Din Inima Satului, un amplu program derulat în 16 localități din județ și care se extinde cu repeziciunea gândului peste tot cuprinsul Carașului:
„La Moniom suntem la cea de-a patra ediție, iar în acest an, mai mult ca niciodată am simțit foarte aproape familiile copiilor, deosebit de implicate în tot ce s-a întâmplat aici. De asemenea, multe familii noi au venit spre tabără, și cred că acesta este marele rod: tabăra a consolidat comunitatea noastră, a îmbogățit-o. Părinții au înțeles valoarea produsului educațional ce-l oferim noi aici, dincolo de experiența în sine, dincolo de amintiri, de lecții, și asta cred că s-a înțeles foarte bine. Oferim educație pe timp de vacanță. Educația se întâmplă prin joacă, prin socializare, ei practic nici nu-și dau seama că învață.
Au trecut peste noi și cei doi ani de pandemie, dar sechelele se văd, se simt la copii, mai ales la cei noi veniți. Se vede diferența dintre niște copii rămași în comunitate, în sânul bisericii și cei care au venit acum, profund afectați de diverse blocaje emoționale, copii care trăiesc stări de anxietate, de teamă, care nu mai știu să socializeze, nu mai reușesc nici măcar să se joace, sunt stângaci, dezorientați de multe ori. Și totuși, tabăra ne-a unit, practic despre asta este vorba, o pepinieră pe care o formăm și pe care o pregătim pentru viață. Îi responsabilizăm, îi încurajăm. Este o provocare pentru o generație foarte grăbită, dar căreia îi transmit să nu uite că Tabăra Din Inima Satului nu se termina niciodată pentru că întotdeauna când vor veni la biserică vor fi în inima satului!”, a declarat părintele Mihai Ciucur.
O poartă se închide, iar alta se deschide. Copii din alte comunități ale județului se vor bucura în perioada ce urmează de Tabăra Din Inima Satului: TDIF Bocșa (26-30 iunie – în derulare), Borlova (30 iunie-4 iulie), Teregova (1-5 iulie), Potoc (4-8 iulie), Vărădia-Mercina (6-10 iulie), Bucova-Băuțar (11-15 iulie), Cărbunari (11-15 iulie).
Senatorul PNL Marcel Vela a transmis un mesaj ferm înainte de căderea cortinei peste campania electorală a alegerilor prezidențiale de duminică: Votați cu cel mai serios, pregătit, înțelept și...
„Ciucă nu are experiența și maturitatea politică a lui Ludovic Orban”
1989 în memoria colectivă. Dezbateri internaționale, la Timișoara
Hurduzeu: Marcel Ciolacu, prietenul puternic al cărășenilor la Cotroceni
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281