„Să acceptăm orice mizerie pe care vor ei să ne-o trimită în România?!”

Senatorul PSD Ionuț Chisăliță a explicat pentru expressdebanat.ro de ce „România merită mai mult respect în Europa!”, acuzându-i pe liberali că au fost de acord cu dublul standard de calitate!

„Această problemă a dublului standard a fost pusă în cadrul Parlamentului European, unde parlamentarii social-democrați au votat împotrivă. Eu îmi amintesc că au votat acest dublu standard liberalii! Nu putem accepta la nesfârșit să vină fiecare din țările Uniunii Europene, care are interese în România, să ne dea nouă lecții despre cum să trăim sau ce măsuri să luăm noi, aici, în România! Păi vin ambasadorii, inclusiv al Statelor Unite, și ne spun «nu e bine să faceți așa, creșteți prea mult salariile“?! Avem cazurile unor ambasade celebre, inclusiv Germaniei, Olandei, inclusiv a Statelor Unite, partenerul nostru strategic. Sentimentul pe care îl am eu și foarte mulți români este că România a devenit un experiment pe care vor să îl facă. De ce nu discutam noi de Ungaria, care le-a dat cu flit, ca să spunem așa, țărilor cum sunt Germania sau Franța”, a spus senatorul PSD de Caraș-Severin.

Chisăliță aduce în discuție totodată barierele pe care politicienii români le întâlnesc atunci când intenționează să susțină vreun business românesc în țările Uniunii Europene. Social-democratul susține că el și colegii lui au mâinile legate și nici măcar ambasadorii și consulii români nu sunt foarte eficienți. „Atunci când noi vrem să susținem, prin ambasadorii și consulii noștri în țările UE, o firmă românească, se întâmplă că vine DNA și spune: «nu puteți, e trafic de influență». Când eu, ca parlamentar, vreau să mă duc la București sau aici, la o administrație locală, cu o firmă care dorește să investească în acest oraș, nu avem voie, pentru că așa a spus Curtea Constituțională. Atunci cum să ne batem noi pentru firmele românești pe care vrem să le aducem la autoritățile locale, pentru firmele românești pe care vrem să le ducem în străinătate, să le promovăm?! Eu cred că mai sunt firme românești, firme care să se bată cu corporații. Am distrus din 2008 încoace, pe vremea lui Băsescu, toate firmele românești mari și au ajuns firmele străine mari doar ele să controleze. Nu este normal să protejăm firmele noastre? Toate țările din lume își promovează firmele lor și au grijă de ele, de ce olandezii și germanii pot să vină și să facă lobby pentru firmele lor în Guvernul României iar noi nu avem voie?!”, mai spune Chisăliță.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/