S.O.S.! Primarul Reşiţei: „Mi-e și frică să spun asta public!”. Dar Nelu Popa tot a spus-o!

Primarul Ioan Popa a făcut o declarație surprinzătoare la ultima ședință ordinară de consiliu local, după ce s-a discutat situația Poliției Locale din municipiu.

Discuția a plecat de la propunerea de reducere a posturilor de pază de la Grădina Zoologică din Reșița, prin amplasarea unor camere de supraveghere care să fie monitorizate de către paznicul de la poartă. Consilierul local PSD Florin Ionescu a sugerat ca paza să fie asigurată de către Poliția Locală.

„Mi-e și frică să spun asta public! Nu aș vrea ca cineva să profite de această informație și să avem neplăceri, să încurajez niște oameni certați cu legea. Ați văzut că de ceva zile avem probleme cu șoferii care parchează în stațiile de autobuz. Am luat legătura cu Poliția Rutieră ca să le cerem sprijin și am aflat că, la Reșița, există un singur echipaj de Poliție Rutieră pe schimb! Ceea ce este foarte puțin! S-a înțeles prost, eu nu sunt nemulțumit de Poliția Locală, eram nemulțumit de numărul mare de oameni de la birou care erau la Poliția Locală, căci eu vreau polițiști pe stradă! De aceea, iau foarte serios în calcul ca, la Poliția Locală Reșița, care acum are un singur echipaj de poliție rutieră, să mai înființăm un echipaj. Pentru că probleme sunt”, a afirmat primarul Ioan Popa.

Comisarul șef Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, spune că polițistul local poate sancționa contravențional șoferii prinși în flagrant, numai dacă face parte din compartimentul rutier al Poliției Locale.