La trei minute de eșec, la cinci puncte de promovare!

CSM Reșița a câștigat astăzi, în Valea Domanului, în fața lui CSM Lugoj, scor 1-0 (0-0), liderul Șirineasa a făcut doar egal cu Deva, 2-2, iar Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal îi poate trimite chiar mâine pe elevii lui Daniel Oprița pe primul loc!

Miza jocului de astăzi și absența câtorva jucători importanți, dar mai ales modul în care Cosmin Petroesc i-a așezat pe oaspeți în teren i-au chinuit pe rosso-neri până în minutul 87. Cu un joc lent și previzibil, CSM n-a reușit să semene prea mult pericol la poarta Lugojului. Cu vreo două excepții. În schimb, Zimmermann se poate spune că a păstrat vii speranțele reșițenilor la promovare într-un moment în care nu s-ar mai fi putut face nimic. Golul izbăvitor a venit de la Marius Staicu, după o eroare nepermisă a lugojenilor în careul mic și diferența de puncte față de lider a scăzut din nou. Asta și pentru că liderul Șirineasa a pierdut astăzi două puncte. Teoretic ar mai fi de recuperat vreo cinci, lucru care pare posibil chiar și fără vreo penalizare dictată de comisiile FRF.

La finele partidei de pe „Mircea Chivu”, antrenorul Daniel Oprița a recunoscut că victoria a venit cu destulă șansă și poate tocmai din acest motiv a și avertizat că mai e mult, foarte mult, până departe. „CSM Lugoj ne-a pus destule probleme, este o echipă foarte bine organizată. Șansa a fost de partea noastră. La fel de bine ar fi putut și ei să câștige acest joc, pentru că au avut ocazii foarte mari pe final. N-am mai câștigat o partidă de mult în minutul 88 și sper ca de acum înainte să ne impunem altfel. A fost o presiune destul de mare pe echipă, pentru că un rezultat de egalitate nu ne-ar fi avantajat. Este bine că Șirineasa a remizat și în continuare lupta rămâne deschisă. Sunt patru sau cinci echipe care se luptă pentru promovare. Orice se poate întâmpla până la final”, a spus Oprița.