UPDATE. S-a umplut paharul! Primarul Torma demisionează!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Ședința de Consiliu Local de astăzi i-a umplut paharul lui Adrian Torma. Fostul liberal a anunțat astăzi că își dă demisia din funcția de primar!

De-a lungul mandatului, primarul din Moldova Nouă și-a mai anunțat demisia, asupra căreia a revenit însă, ambiționat de solicitările oamenilor politici, dar și de ale cetățenilor care și-au arătat susținerea. Astăzi însă Adrian Torma nu a mai rezistat presiunii celei mai recente ședințe de Consiliu Local și a părăsit sala de ședință, anunțându-și demisia începând cu data de 18 august.

Lucrurile care l-au determinat pe edil să ia această hotărâre fac referire la punctul nouă de pe ordinea de zi, punct care prevede diminuarea salariilor de bază pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Orașului Moldova Nouă și a Serviciilor Publice cu personalitate juridică.

Înainte de a lua hotărârea de a părăsi sala, edilul și politicienii de la malul Dunării au o luat o pauză de gândire, după care, neajungând la niciun consens, primarul a anunțat că, fără această diminuare, Primăria nu poate susține personalul. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, la fel cum s-a retras și Adrian Torma, anunțând că, de azi înainte, până în data de 15 august își va lua concediu, iar după data de 18 își va delega toate atribuțiile viceprimarul Adrian Moiseș.

1000x100 casa brutarului

UPDATE, ora 13.30

În privința propunerii diminuării salariilor de bază, începând cu data de 1 august 2019, deși primarul Torma, în calitate de inițiator al proiectului, a luat în calcul o reducere cu 35%, totuși, dacă proiectul de hotărâre ar fi fost supus votului, acesta prevedea o diminuare cu doar 15% a lefelor bugetarilor, bani la care se mai adăugau sporul de vechime și norma de hrană.

În momentul de față, Primăria Orașului Moldova Nouă numără circa 100 de angajați și alte trei persoane responsabile cu Serviciul de Iluminat Public. În cazul în care proiectul de hotărâre ar fi fost supus votului consilierilor și aprobat, cel mai mare salariu de bază (în funcție de grade, trepte și gradații), fără însă a depăși nivelul indemnizației lunare a funcției de viceprimar, ar fi fost de 3.890 lei (secretar general de oraș, administrator public), în timp ce leafa cea mai mică – 2.122 de lei, care s-ar fi înregistrat în cazul unui referent debutant.

Contactat telefonic pentru a oferi mai multe detalii despre cele întâmplate astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, Adrian Torma a declarat pentru expressdebanat.ro: „În momentul de față, nu vreau să dau nicio declarație! Curând voi organiza o conferință de presă, acolo unde voi răspunde la toate întrebările care mi se adresează”.

expres banat 1000x100 (2)