„Pentru a evita suspiciunile generate de softul STS, este neapărat obligatoriu ca partidele să aibă acces la aplicație!”

Eșuarea operațiunii de salvare a tinerei de la Caracal, care a cerut ajutor la 112 fără însă să poată fi localizată, nu este singurul motiv de îngrijorare pentru liderul PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, legat de Serviciul de Telecomunicații Speciale!

Înainte de povestea horror de la Caracal, deputatul cărășean atrăgea atenția asupra modului în care STS își face treaba. Totul, ca o consecință a faptului că după alegerile europarlamentare s-a vorbit despre fraudă, despre tabletele puse la dispoziție de STS prin care s-au centralizat datele din secțiile de vot. „Pentru a evita în viitor orice suspiciune de fraudare a tuturor alegerilor viitoare, guvernul va adopta măsuri speciale pentru evitarea fraudelor. Pentru a evita aceste suspiciuni generate de softul STS la alegerile europarlamentare, este neapărat obligatoriu ca partidele să aibă acces la aplicație, să poată verifica dacă este activă și dacă funcționează corespunzător”, a afirmat Luminița Jivan.

Șefa social-democraților cărășeni susține totodată că numărătorile paralele făcute de partide nu sunt suficiente pentru a avea garanția unui scrutin corect și că, pe lângă acestea, formațiunile politice trebuie să poată verifica funcționarea corespunzătoare a aplicației folosite în alegeri, „astfel încât să poată depună contestații dacă e cazul sau să poată admite că votul multiplu a fost verificat corespunzător în timpul votării”.