S-a semnat contractul! Un nou bloc ANL se ridică la Caransebeș!

bloc anl

Construcția celei de-a treia unități locative de tip ANL din orașul de pe Timiș și Sebeș va începe, cel mai probabil, în primăvara lui 2022. Blocul va fi ridicat în cartierul Jupa, pe o suprafață de 620 de metri pătrați și va dispune de 20 de apartamente.

După ce în urmă cu mai mulți ani la Caransebeș erau inaugurate două blocuri ANL în cartierul Balta Sărată, reprezentanții administrației locale anunță acum că un obiectiv similar va fi construit la Jupa în viitorul apropiat.

A fost semnat contractul pentru construirea unui bloc ANL la Jupa. Valoarea proiectului este de 7.760.512 lei și este vorba despre 20 de unități locative. Obiectivul se va face pe o suprafață de 620 de metri pătrați, desfășurat va fi pe 1.758 mp. Urmează să facem licitația pentru această unitate și sperăm ca anul viitor să înceapă și să se și finalizeze construcția blocului.”, ne-a declarat administratorul public al municipiului Caransebeș, Florin Bogdea.

Viitorii locatari vor beneficia și de locuri de parcare și spații verzi, amenajate pentru odihnă și relaxare.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) în anul 2001. Locuințele sunt construite pe terenuri puse la dispoziția ANL de către autoritățile publice locale, beneficiarii fiind tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuință. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiții.

În prezent, locuințele pentru tineri pot fi achiziționate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autoritățile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a prețului final din surse proprii.

tmc 640