S-a „născut” Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene! Se află sub autoritatea CL Timișoara

Aleșii locali au votat în cadrul ședinței de plen, care a avut loc miercuri, proiectul de hotărâre care prevede înființarea Centrului de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene. Nu se cunosc prea multe lucruri despre noua structură.

Discuția în care a fost lansată dorința primarului Nicolae Robu de a înființa acest centru, menit să gestioneze proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii, a avut loc în urmă cu aproximativ o lună. Structura a fost acum înființată și va funcționa sub autoritatea Consiliului Local. 

„Am discutat data trecută când am prefigurat ce se întâmplă astăzi. Am anunțat că trebuie să se facă acest proiect extrem de important pentru Timișoara, extrem de important pentru România, important pentru Europa. Am făcut toate preparativele și astăzi suntem în măsură să aprobăm înființarea centrului respectiv așa cum am explicat că va fi rânduit data trecută. Adică după legislația dedicată așezămintelor culturale. Noi am declanșat deja lansarea apelului de proiecte culturale pentru finanțarea nerambursabilă, este acum o perioadă în care operatorii culturali independenți eligibili pentru finanțare se documentează și spre finalul perioadei este prevăzut termenul de depunere prevăzută a proiectelor. Se va face o jurizare de o comisie neutră, dar proiectele vor fi gestionate de Casa de Cultură până operaționalizăm acest nou centru mai trece o vreme”, a spus Robu în ședința de plen, organizată online.

Au fost aprobate regulamentul de organizare și funcționare, organigrama, statul de funcții și chiar nivelul de salarii de bază pentru personalul din cadrul Centrului, dar acestea nu au fost făcute publice. Nicolae Robu a anunțat în această săptămână că până la finalul lunii se va discuta, în cadrul unei adunări generale ale Asociației, despre modificarea statutului.