S-a lăsat liniștea în Consiliul Local Oravița: „Nu era normal să sufere cetățenii din cauza orgoliilor primarului”

După mai multe întruniri eșuate, consilierii locali orăvițeni s-au pus de acord să treacă peste toate orgoliile aprobând, în cadrul ședinței extraordinare de astăzi, o bună parte a proiectelor de pe ordinea de zi din cele 41 prevăzute, semn că binele cetățenilor trebuie să primeze, exact așa cum le-au promis oamenilor atunci când au cerut votul încrederii.

Din momentul preluării mandatelor, aleșii locali din orașul de pe Valea Carașului nu au făcut altceva decât să suspende ședință după ședință pe motiv că fie lipsește inițiatorul proiectelor, primarul Dumitru Ursu, fie nu putea fi întrunit cvorumul, iar lista poate continua. Astăzi însă, lucrurile au stat cu totul diferit, motivul principal al trecerii cu vederea peste anumite orgolii fiind problemele urgente care nu puteau fi amânate, aspecte care, nefinalizate, ar fi putut atrage o serie de penalități financiare, iar Primăria Oravița nu-și putea permite acest lux, după cum a lăsat să se înțeleagă Liviu Almășan, consilier local al Pro România:

„Cu ocazia întrunirii de astăzi, am reușit să dezbatem și să votăm multe din proiectele care nu suportau amânare, probleme urgente pentru oraș. Noi, consilierii Pro România, am fost mereu de acord să dezbatem proiectele care să aducă beneficii oamenilor, însă nu toți au dat dovadă de același lucru până acum. Astăzi am considerat că trebuie să ne caracterizeze înțelepciunea, nicidecum să ne luăm după domnul primar care nu a participat la nicio ședință. Am hotărât să nu sufere cetățenii pentru orgoliile primarului. Au fost proiecte unde mai puteam dezbate, însă le-am votat ca să nu mai existe discuții. Mă refer aici la banii care s-au cheltuit înainte ca aleșii locali să aprobe acele cheltuieli. Nu am vrut să sufere nici spitalul și nici persoanele cu dizabilități. De aceea le-am trecut. Mă bucur că s-a rezolvat cu indexarea taxelor și impozitelor din 2020 pentru 2021, că oamenii vor fi scutiți de la penalități în privința dărilor locale, cum de altfel mă bucur că am putut vota proiectele care prevedeau sprijin financiar pentru spital și pentru instituțiile de învățământ. De asemenea, e bine că, în sfârșit, oamenii care au dorit să cumpere apartamentele în care au stat în chirie, au acum această posibilitate, întrunind toate condițiile”.

1000x200 dacus 02

În ciuda faptului că nu s-a decis încă cine, din cadrul Consiliului Local, va face parte din Consiliile de Administrație, atât pe segmentul educațional, cât și pe cel medical, și consilierii social-democrați, prin vocea lui Marțian Lepa, au conchis că întrunirea de astăzi a fost una productivă în care reprezentanții partidelor politice au dat dovadă că pot munci pentru binele oamenilor:

„Tot ce pot să spun despre ședința de astăzi se rezumă la următorul lucru: dacă se vrea, se poate. Într-adevăr, au fost câteva proiecte amânate, cel legat de Consiliile de Administrație, de organigramă, dar și proiectul privind «Reducerea emisiilor de carbon în orașul Oravița bazată pe investiții destinate îmbunătățirii mobilității locuitorilor orașului Oravița». Vizavi de acest ultim proiect, au fost ceva răutăți. Nu s-a dorit aprobarea câtorva modificări și, cel mai probabil, vom plăti penalități. Una peste alta, pot spune că, în mare parte, a fost bine. Au fost ceva săgeți, mici discuții, răutăți, dar s-a muncit. Sperăm ca lucrurile să decurgă astfel și de acum încolo, întrucât asta înseamnă normalitate”.

publicitate si promovare online banner maxagro