S-a deschis sezonul estival și la Caransebeș

În zilele toride de vară, caransebeșenii se pot răcori la ștrand. De astăzi municipalitatea a deschis Ștrandul Tineretului din municipiu, care dispune de două bazine de înot, teren de fotbal, de volei pe plajă, de baschet, două terase unde pot fi servite băuturi răcoritoare.

Începând de anul trecut, ștrandul a revenit administrației publice locale, care încearcă, la prețuri modice, 2 lei biletul de intrare pentru copii și 5 lei pentru adulți, să ofere celor interesați o alternativă de petrecere a timpul liber.

”În regie proprie, prin Serviciul Public de Reparații și Serviciul Piața Gugulanilor, s-a amenajat zona verde, s-au igienizat bazinele și grupurile sanitare, ca să putem da în folosință ștrandul, începând de azi. Sunt temperaturi ridicate, astfel că este binevenită o bălăceală în cele două bazine. Avem un bazin pentru copii și unul mult mai mare,  cu dimensiunile unui bazin olimpic, 50 metri x 25 metri”, ne-a declarat șeful SPIR, Ion Gheorghe Ștefan.

Calitatea apei va fi monitorizată conform Ordinului ministrului 119 din 2014, pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației. Zilnic vor fi ridicate probe ale apei din bazine, care vor fi duse la laborator spre analiză.