S-a deschis sezonul drumețiilor! Peștera Comarnic vă așteaptă

pestera comarnic

Cel mai vizitat obiectiv din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului își așteaptă vizitatorii.

Administrația Parcului Național Semenic – Cheile Carașului îi invită pe cărășeni, și nu numai, să profite de zilele libere și să viziteze Peștera Comarnic.

Situată în inima Munților Banatului, la jumătatea distanței dintre Reșița și Anina, Peștera  Comarnic se impune prin caracterul masiv, cu săli monumentale și formațiuni stalagmitice impresionante. Este a doua ca lungime din Banat, fiind întrecută ca întindere doar de Peștera Buhui. Anul trecut, în perioada în care aceasta a fost deschisă, aprilie – octombrie, peștera a fost explorată de circa  3.000 de vizitatori.

Caverna are două intrări principale, una în amonte (în direcția sud-est), la o altitudine de 473 metri, pe unde pătrunde și părăul Ponicova, și o a doua, în aval (la nord), situată pe versantul Naveșu Mare, la o altitudine de 443 metri, din imediata apropiere a cantonului Comarnic, diferența de nivel dintre cele două intrări fiind de 30 de metri.

Comarnic se întinde pe o suprafață de peste șase kilometri, dar traseul deschis pentru turiști este de 1,5 kilometri. Vizita durează circa două ore și se face contracost, tariful perceput fiind de 25 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, elevi și studenți. Programul de vizitare este între: 10.30 – 12.30, 13.00 – 15.00 și 15.30 – 17.30.

Accesul către Comarnic se poate face și cu autoturismul. Din Reșița, se parcurge DN 58 spre Anina. La kilometrul 9 este intersecția cu localitatea Iabalcea. Se face stânga și se continuă traseul până în Iabalcea. Se traversează satul și drumul continuă până la cantonul Padina Seacă. De aici, drumul înspre peșteră se poate parcurge cu maşina sau pe jos (aproximativ 45 min).

FOTO: PNSC

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/