FOTO: Operele de la Râul Alb au ajuns la Reșița

Picturile pe care copiii din Tabăra de Icoane de la Râul Alb le-au realizat au ajuns la Reșița într-un cadru festiv. Vernisajul expoziției a avut loc astăzi la sediul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Caraș-Severin.

Așa cum li s-a promis copiilor, picturile de icoane pe lemn, sticlă și măștile venețiene, produsele atelierelor de creație de la Tabăra de Icoane din această vară, au fost expuse într-un spațiu perfect pentru a fi puse în evidență. La vernisajul de astăzi au luat parte atât asistenții atelierelor din tabăra de la Râul Alb, organizatorii, dar și autorii picturilor, mici artiști care au venit entuziasmați să își vadă operele la loc de cinste.

Această expoziție cuprinde cele mai bune lucrări realizate de copii și tineri care au dorit să își dezvolte abilitățile artistice în perioada vacanței de vară în cele trei ateliere pe care noi le-am organizat în cadrul taberei de la Râul Alb”, explică Liliana Dacica, directorul Direcției pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

De asemenea, gazda expoziției, Liubița Raichici, directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Caraș-Severin, a dorit să le explice copiilor importanța talentului de care au dat dovada în crearea unor icoane deosebite. Astfel, micii îngerași, așa cum au fost numiți de către Liubița Raichici, au fost felicitați pentru efortul depus în realizarea unor mici capodopere.

Invitată la vernisaj, arhitecta Ioana Mihăiescu a dezvăluit că știa deja despre picturile reușite ale copiilor, dar a dorit să vină personal să vadă cum arată operele celor mici. „Știam despre această acțiune și despre cele desfășurate în cadrul taberei și mi s-a părut atât de interesant și atât de neverosimil aproape în aceste timpuri, încât am vrut să urmăresc lucrările micuților cum arată în final”, a spus Ioana Mihăiescu.  Aceasta, impresionată de lucrări, i-a felicitat la rândul ei pe artiști.

Expoziția de icoane și măști venețiene din incinta Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Caraș-Severin, aflată în Centrul Civic, este deschisă până la finele lunii octombrie și poate fi vizitată zilnic între orele 8:00 și 16:00.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631798892025″]

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/