FOTO/VIDEO: Polițiștii cărășeni au dat uniforma pe șorțul de bucătar

Etapa a V-a a competiției „Polițistul Bucătar” a avut loc în această dimineață în curtea cabanei de la Ersig. Nouă echipe din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, dar și din cadrul Poliției de Frontieră Caraș-Severin s-au întrecut în bunătăți la ceaun.

Gulaș, papricaș, ciorbă de pește sau pește la grătar au fost preparatele pe care polițiștii cărășeni s-au înttrecut să le facă. Fiecare la cortul ei, echipele s-au străduit să atragă atenția juriului prin mirosuri dintre cele mai apetisante. Ingredientele preparatelor au fost dezvăluite pe jumătate, fiecare grup având câte un ingredient secret care promitea că le va aduce premiul cel mare.

Câștigătorii de anul trecut, polițiștii de frontieră de la Naidăș, au venit și anul acesta plini de speranță pentru un loc de cinste pe podium. Ciorba de pește și gulașul de vânat au fost cele două preparate pe care le-au pregătit bucătarii din echipa Hantării: „Am pus carne de vânat, legume, bulion făcut în casă, tocană de legume și bineînțeles un ingredient secret. Facem și o ciorbă de pește pentru că noi de la Dunăre suntem cei mai pricepuți la asta”, povestește bucătarul șef al echipei.

Ca parte din juriu, Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, a precizat pentru Express de Banat că astăzi este ziua când polițiștii vor încerca să demonstreze că pot să dovedească și bucatele, nu doar infractorii: „După cum bine vedeți, într-o locație superbă am organizat astăzi cea de-a V-a ediție a concursului Polițistul Bucătar. Este o zi mai specială pentru noi toți pentru că astăzi ne demonstrăm măiestria în arta culinară. Avem nouă echipe formate din polițiști și polițiști de frontieră care se vor bate pentru marele premiu. Scopul principal al acestei manifestații este gătitul, iar unele echipe au vrut să dea și un altfel de gust al preparatelor și au pus anumite ingrediente mai speciale, dar cu mult suflet”, povestește Ancuța Cărbunaru.

Într-o atmosferă de petrecere, cu muzică populară, soliști veniți special pentru a întreține atmosfera de joc, polițiștii, împreună cu familiile lor, s-au bucurat de vremea bună și de compania colegilor de serviciu, fără stresul cadrului oficial de la lucru. Atmosfera a fost dominată de voie bună, distracție și mâncare delicioasă.