S-a dat undă verde la… iarbă verde și la prima baie

Pe biciclete sau în mașini, zeci de reșițeni au luat drumul spre pădure cu destinația barajul Secu, la „Șură”, așa cum este locul denumit de localnici.

Vremea frumoasă și libertatea de a ieși din casă fără adeverință au fost motivul perfect pentru o binemeritată drumeție în natură și de ce nu pentru o primă baie în lac. Tineri, familii cu copii mici și chiar vârstnici au uitat de pericolul ascuns și au ales să petreacă o zi în mijlocul naturii, să facă mișcare și să socializeze, respectând totuși, distanțarea socială.

Zona de agrement, platoul de la Secu frumos amenajat, a cunoscut și el singurătatea, iar natura și-a reintrat pe deplin în drepturi. Iarba înaltă de pe platou, toaletele publice acoperite de buruieni și locul pentru plajă parcă au fost de nerecunoscut după atâta amar de vreme. Doar drumul până la șură este impecabil, perfect pentru biciclete, dar și pentru siguranța mașinilor.

 

Timizi, adulții au pregătit picnicul, în timp ce veselia copiilor acoperea întreaga zonă. Cei mai îndrăzneți dintre tineri au făcut și prima baie din acest an, chiar la sfârșitul lunii mai, pentru că apa a fost perfectă pentru bălăceală. Entuziasmul a fost și mai mare mai ales că oamenii au simțit pe deplin libertatea. O libertate câștigată cu greu în fața unei astfel de bătălii cu temutul Coronavirus.

Nu a surprins pe nimeni că subiectele de discuție gravitau în jurul COVID 19, exemple, cazuri, semne de întrebare și îngrijorare, dar toate analizate mult mai relaxat și cu o doză rece de suc în mână, cumpărată din oraș pentru că proprietarii de pensiuni din zonă spun că vor deschide abia după 2 iunie. Așadar, până atunci încă mai avem puțin de așteptat.

„Ce a fost greu a trecut, sperăm! Nu știm ce va fi de acum încolo dar parcă încet, încet lumea revine la normal. A fost un calvar să stăm închiși în case atât de mult timp, mai ales că noi locuim și la bloc, vă puteți imagina cât de greu ne trecea ziua. Acum suntem aici și ne bucurăm de soare, de natură și suntem dintre aceia care și-au învățat lecția cu vârf și îndesat. Prețuim mai mult ce înainte ni se părea ceva normal și învățăm să ne bucurăm de tot ce ne-a lăsat Dumnezeu. Nu se știe când se va termina  ața vieții”, spune unul dintre turiști.

Dacă lucrurile revin la normal rămâne de văzut ce schimbări va mai cunoaște „Șura” pentru care se promitea o zonă de agrement de 7 hectare, excepțională, cu investiții de milioane de euro și party-uri până în zori. Până atunci, liber la iarbă verde, relaxare și băiță!