S-a dat startul lucrărilor pentru reabilitarea energetică a Grădiniței cu Program Prelungit „Sfântul Stelian” Moldova Nouă

Veste bună pentru preșcolarii orașului de la malul Dunării al căror proces de învățare își are bazele în cadrul Grădiniței cu program prelungit „Sfântul Stelian”. Săptămâna aceasta au fost demarate lucrările de reabilitare energetică a clădirii, un proiect de peste 4 milioane de lei, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest.

Chiar dacă situația pandemică îi ține departe pe micuți de colegi și dascăli, contextul epidemiologic pare a fi unul extrem de benefic pentru ducerea la finalitate a investițiilor, în special a celor pe segmentul educațional. Este și cazul instituției de învățământ din Moldova Nouă, acolo unde proiectul „Reabilitare energetică Grădinița cu Program Prelungit «Sfântul Stelian»” are ca scop principal creșterea eficienței energetice a clădirii, ceea ce înseamnă că, spre finele anului viitor, copiii de grădiniță își vor putea desfășura activitatea într-un cadru complet nou, adaptat standardelor moderne.

Despre de anume se urmărește prin materializarea proiectului, iată câteva dintre obiectivele specifice:

– lucrări de reabilitare termică care duc la: scăderea emisiilor echivalent CO2 (kgCO2/m2/an); reducerea consumului anual specific de energie primară (obţinută din surse neregenerabile fosile) (Kwh/m2/an); reducerea consumului anual specific de energie (kwh/m2/an): termoizolarea construcţiilor, înlocuirea instalaţiilor existente;

– crearea de facilităţi/adaptarea infrastructurii/echipamentelor pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi;

– execuţia de lucrări în vederea conformării construcţiilor existente la normativele în vigoare cu privire la protecţia împotriva incendiilor.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Valoarea totală a proiectului este de 4.489.922,21 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 3.746.264,61 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 3.184.324,92 lei, valoarea nerambursabilă din bugetul național este de 487.014,40 lei, contribuția beneficiarului este de 74.925,29 lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/