S-a dat startul celei de-a doua ediții a Festivalului Embargo! Cine va urca pe scenă și ce activități se anunță?

po 1000x100px (3)

Cea de-a doua ediție a Embargo Fest aduce în fața publicului peste 50 de artiști din România, Serbia, Bulgaria și Ungaria, iar pe lângă concerte, la fața locului, există o sumedenie de activități: proiecţii de film, spectacole de teatru pentru copii şi adulţi, ateliere de circ, dezbateri pe teme ecologice, parc de distracţii, târg de produse bio și alte surprize din partea sponsorilor și a partenerilor!

Evenimentul se desfășoară în perioada 16-19 mai, în localitatea Dudeștii Vechi, din județul Timiș.

Dudeștii Vechi este cea mai mare comunitate de bulgari din România. Ideea acestui festival a început și de la explorările de gaze și petrol în zonă. Singura comună care a opus rezistență acestora a fost Dudeștii Vechi. Au fost proteste de amploare pentru că ei au intrat abuziv pe terenurile oamenilor. Vrem să facem și o educație ecologică prin care să atragem atenția asupra pericolelor explorărilor, mai ales că acea zonă trăiește de 350 de ani din agricultură. Noi credem că viitorul acelei zone e agricultura, nu explorările de gaze. În același timp, avem și un mesaj de promovare a energiei verde. Începem în fiecare zi cu dezbateri în Culto Cort unde vom avea invitați care vor aborda aceste teme”, a declarat Răzvan Munteanu, din partea organizatorilor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pe scena principală a Embargo Fest vor cânta Subcarpați, Kanizsa Csillagai, Șuie Paparude, Timpuri Noi, Sarmalele Reci, Țapinarii, Vizi, Phaser, Pragu de Sus, Teo Band, R.U.A, Maryliss & Cover Up, New Quartet (Serbia), Cristi Iakab & The Road Band, The Skywalkers.

De asemenea, fiecare zi va fi deschisă de ansamblurile de dansuri tradiționale ale minorităților din zona Banatului. La Green Stage vor mai urca pe scenă Implant pentru Refuz, Oratnitza (Bulgaria), ZbogomBrus Li (Serbia), Methadone Skies, The Case, Axis (Serbia), Grave For Sale, Bogdan Puriș & Zoltan Varga (Vinilorama), Allover, Monokrom, Bitson și Westman. O altă noutate este scena cu muzică electronică, Electric Base va găzdui anul acesta artiști precum Ilija Djokovic (Serbia), Shizuka (Ungaria), Punu, Ivan Popa (Bulgaria), Alex Halka, Kuky, RaZy, Module, Kova, Andrei Puiu, Midiportal și MCX Woodie.

La fața locului există o scenă specială Culto Cort,  în care Asociația Culturală Embargo și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană le propun spectatorilor să pășească într-o lume a culturii și a diversității. Din programul Culto Cort amintim spectacolele de teatru, atelierele de circ, proiecțiile de film și dezbaterile pe teme ecologice. Culto Cort face parte din Embargo Fest și este organizat cu sprijinul TM 2021.

Acces Embargo Fest

Abonament 4 zile – 100 lei

Abonament 3 zile – 75 lei

Abonament 2 zile – 50 lei

Sursă foto: pressalert.ro

banner 970 x 250