S-a aprobat rectificarea de buget pentru Timișoara, de peste 11 milioane de lei

Primăria Timișoara

Ca în fiecare an, în al doilea semestru și la Timișoara s-a aprobat rectificarea bugetară, iar banii în plus intrați în vistieria autorităților locale vor fi împărțiți pentru mai multe „felii” din aria finanțată de municipalitate. Proiectul cu sumele care se redistribuie a trecut de votul aleșilor locali la prima ședință din luna septembrie, iar în total este vorba de peste 11 milioane de lei.

Banii utilizați la rectificare provin din două surse. Una este repartizarea trimestrială a sumelor defalcate din TVA, tocmai în sensul echilibrării bugetelor locale, de unde Timișoara beneficiază de 8.437.000 de lei. De aici, 300.000 de lei vor merge pentru învățământ, pentru reparații în școli și pentru cheltuieli cu utilitățile și obiectele de inventar ale Liceului Ortodox „Antim Ivireanu”.  Pentru sănătate se vor aloca 200.000 de lei, iar cea mai mare sumă, de 2 milioane de lei, merge la Casa de Cultură. 500.000 de lei vor fi cheltuiți pentru locuințe, servicii și dezvoltare publică, iar cea mai mare parte, 5.387.000 de lei, pentru străzi și transporturi.

1000x200 dacus 02

Alți 3.107.000 de lei se referă la sumele defalcate din TVA pentru finanțarea învățământului particular și a celui confesional acreditat. Acești bani se vor cheltui pentru cheltuieli de personal, plus bunuri și servicii.

publicitate si promovare online banner maxagro