Conferință de amploare la Timișoara pentru sprijinirea antreprenoriatului inovativ în industria alimentară

explo 1000x200

Peste 30 de participanți din șapte țări europene se vor reuni la Timișoara, în cadrul unei conferințe internaționale organizată de ADR Vest, care marchează finalizarea proiectului NICHE, centrat pe inovarea în sectorul alimentar. La acest eveniment pot participa firme, producători locali și organizații din sectorul alimentar.

Actori ai sectorului alimentar din șapte țări europene – Irlanda, Marea Britanie, Finlanda, Estonia, Polonia, Grecia și România se vor reuni în această toamnă la Timișoara, la invitația Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Pe lista participanților internaționali se regăsesc: EIT Food – European Institute of Innovation & Technology, FoodOvation UK, FoodWest Finland, Science Technology Park Crete, University of Science and Technology in Bydgoszcz, FoodCoast Ireland, Polli Horticultural Centre Estonia, Food Network UK și alte nume importante din domeniul alimentar la nivel european.

Conferința va avea loc miercuri, 11 septembrie, la VOX Technology Park (Calea Torontalului nr. 69, 300254, Timișoara), începând cu ora 8.30.

tmc 640

În cadrul evenimentului vor fi prezentate politici și bune practici din sectorul alimentar, derulate în diferite regiuni europene și se va discuta despre potențialul acestora de a fi transferate în noile politici sectoriale regionale.

Se vor pregăti totodată diferite sesiuni tematice despre modele de branduri regionale construite pe gastronomia și produsele locale, exemple de produse alimentare inovative realizate în laboratoare de cercetare europene, modele de business și de colaborare cu mediul de afaceri ale platformelor care sprijină inovarea în sectorul alimentar. Își vor oferi expertiza organizații de sprijin pentru sectorul alimentar la nivel internațional, universități și centre specializate în cercetare, dezvoltare și inovare, precum și firme inovative din sectorul agroalimentar.

Participanții vor avea ocazia să interacționeze într-un spațiu dedicat, iar în cadrul evenimentului va fi prezentat și proiectul pilot „Arome proprii”, dezvoltat de ADR Vest pentru Regiunea Vest.

banner maxagro