Rusu face scandal după demisia city-managerului

Primarul Mihai Stepanescu a greşit atunci când a descoperit că city-managerul Aurel Gheorghiu este administratorul uneia din firmele care lucrează la centralele termice de cartier din oraş. Edilul-şef nu s-a grăbit să anunţe că i-a solicitat lui Gheorghiu să demisioneze, astfel că, deputatul PD-L Vali Rusu a şi lansat un nou atac la adresa sa.

Parlamantarul a păstrat tonul ultimelor sale ieşiri în presă şi l-a acuzat pe Stepanescu de toate relele din oraş. Demisia city-managerului nu putea trece fără a fi speculată de Rusu. SC Baltur Sib SRL din Sibiu a câştigat licitaţia pentru realizarea a opt centrale de cartier în municipiul Reşiţa. O parte dintre lucrări a fost subcontractată altor firme din Reşiţa, printre care se numără şi SC Domino Construct SRL, societate administrată de Aurel Gheorghiu, care a fost şi preşedinte al comisiei care a desemnat câştigătorul licitaţiei. Primarul Stepanescu a descoperit acest lucru în urmă cu mai bine de o săptămână şi i-a cerut city-managerului, fără mare tam-tam, să-şi prezinte demisia. Lucru care s-a şi întâmplat. Pentru Vali Rusu situaţia este penală, iar principal vinovat primarul Reşiţei. “City-managerul este administratorul unei firme şi am impresia că firma lui lucrează la o parte din aceste puncte. Am înţeles că şi-ar fi dat demisia, demisie pe care primarul i-a aprobat-o. A fost preşedintele comisiei de licitaţie, mie mi se pare cam penală problema şi cred că instituţiile statului ar trebui să ia măsuri legat de această chestiune”, a firmat Rusu.

Deputatul PD-L a revenit încă o dată şi asupra banilor pe care Primăria Reşiţa i-ar fi primit de la Consiliul Judeţean. “El acuză că nu primeşte sprijin de la Consiliul Judeţean, deşi era treaba lui să se îngrijească de energia termică din Reşiţa. Consiliul Judeţean a dat Reşiţei 9 miliarde de lei vechi. Cu puţinii bani pe care îi are din împrumut încearcă să facă acelaşi lucru, adică ilegalităţi”, acuză Vali Rusu.

Parlamentarul, care nu cu mult timp în urmă vota de zeci de ori în Parlament în locul unui coleg absent şi a ajuns acum să vorbească de ilegalităţi, a reuşit să-l scoată din sărite pe primarul Reşiţei. „City-managerul şi-a prezentat demisia. I-am explicat că am observat ceea ce s-a întâmplat, iar dumnealui a demisionat. A fost mai mult o chestiune de imoralitate decât de ilegalitate pentru că el nu a fost angajat ca funcționar public, ci a intrat în categoria personalului contractual”, a lămurit situaţia, Mihai Stepanescu. Acesta a mai adăugat că firma fostului city-manager a făcut doar lucrări de manoperă la un singur punct termic din cele opt.

Comments

  1. Mirela Dumitriu says:

    ce sa-i ceri deputatului butoane? in loc sa vorbeasca de realizarile lui se ia de stepanescu. n-o fi facut nici padurarul prea multe, dar oricum, dafa de rusu…..

  2. traian popa says:

    vali rasu cred ca e obsedat de primar. toata ziua numai de el vorbeste. pai ce vina are ma primarul daca city-managerul a facut si el o combinatie? daca avea vreo legatura primarul cu asta nu-l dadea afara.

  3. iorga sorin says:

    in ce lume traim. pai vali rusu a ajuns sa vorbeasca de ilegalitati? te blesteama oamenii de la drumuri care au ramas someri rusule! mai bine stai in banca ta!