Candidații la BAC, mulțumiți de subiecte

explo 1000x200

După ce au intrat în sălile de examen plini de teamă, candidații înscriși la această sesiune de BAC au ieșit mai încrezători în propriile forțe.

Se pare că subiectul despre roman a fost mult mai apreciat de către elevii ce au avut de-a face cu Mihai Eminescu în prima sesiune. Proaspăt ieșiți de pe băncile de examen, candidații au declarat că le-a fost  mai ușor să umple două pagini despre un roman studiat la clasă, decât despre poezia lui Eminescu.

La Eminescu nici nu am scris nimic, nu avea rost că oricum nu îl citisem. Acum am scris, despre romanul Ion și sper să iau o notă peste șase”, explică o candidată. Alții au întâmpinat mici probleme la început, tocmai din cauza emoțiilor prea mari: „M-am blocat la început, nu mai știam nici cum începe romanul Moromeții, dar până la urmă mi-am amintit”, povestește un candidat.

Mult mai veseli au ieșit şi elevii din centrul de examinare Diaconovici-Tietz, fie doar pentru că au scăpat de această probă, fie pentru că într-adevăr au reușit să rezolve subiectele și au încredere într-o notă de trecere: „Am scris șase pagini la ultimul subiect. A fost exact ce știam cel mai bine”, spune o elevă. Și alții au avut la fel de mult noroc: „Romanul a fost singurul subiect ce l-am învățat. Am mers la risc”, mărturiseşte un reșițean.

Din cei 630 de elevi cărășeni care s-au înscris la examen, s-au considerat pregătiți pentru a participa 505 dintre ei. La această probă, supravegheată cu camere video și de către doi asistenți supraveghetori în fiecare sală, a existat un elev care a încercat să fraudeze examenul. Candidatul a fost prins cu o fițuică la centrul de examinare Grupul Școlar Forestier Caransebeș.

banner 970 x 250