UPDATE:Fără optimism spre sălile de examen

La această oră, subiectele pentru proba scrisă la Limba și Literatura Română au ajuns pe băncile de examen. Însă, candidații nu se simt pregătiți pentru această nouă sesiune.

UPDATE ora 11:16: Din nou Eminescu la BAC

S-au aflat subiectele la prima probă scrisă de la Bacalaureat. Mihai Eminescu este din nou printre cerinţe, de data aceasta însă la primul punct al foii de examen. La al doilea punct, cel de argumentare, liceeni au avut ca punct de plecare un citat al lui Lucian Blaga, iar cel de-al treilea subiect, de care se temeau elevii cel mai tare, a fost redactarea unui eseu pe baza unui roman studiat.

 

Elevii aflați în fața centrului de examen Diaconovici-Tietz intră cu noi emoții în sălile de examen. După ce în sesiunea din vară Eminescu le-a dat bătăi de cap, acum candidații se așteaptă la orice, dar speră totuși la un subiect mai ușor.

Destul de abătuți și îngândurați, candidații acestei probe se tem și să spere că vor lua examenul. După eșecul din vară, aceștia revin pe băncile de examen cu un singur gând: să nu le mai pice Mihai Eminescu: „Nici măcar nu am citit deloc Luceafărul, am scris doar o pagină și jumătate. Am luat examenul, dar cu notă foarte mică așa că am hotărât să mai susțin o dată și această probă, dacă oricum trebuia să revin pentru proba la matematică”, explică o elevă.

Nu cred că o să pice din nou Eminescu, sper că nu. Prefer I.L Caragiale sau basmul că e mult mai ușor”, povestește un candidat la Bacalaureat. Se pare că basmul este considerat de către elevi ca fiind cel mai ușor subiect, portița către o notă de trecere: „Nu știu ce o să fie, dar sper să pice Harap-Alb, e cel mai ușor!”, precizează o elevă.

Indiferent de subiect, elevii în an terminal nu sunt convinși că vor lua o notă de trecere nici de această dată, însă sunt pregătiți pentru orice rezultat. Subiectele se vor afla când primul candidat va părăsi sala de examen.