Rujeola omoară al treilea copil în Caraș-Severin? Autoritățile așteaptă rezultatele analizelor de laborator

explo 1000x200

Dacă testele de laborator vor confirma că fetița a murit din cauza rujeolei, este al treilea caz de deces din cauza acestei boli în județul Caraș-Severin.

Până la această oră, în județul Caraș-Severin sunt confirmate doar 2 decese din cauza rujeolei, chiar dacă și un băiețel din Gherteniș a decedat în spitalul din Timișoara după ce fusese internat tot cu rujeolă. Dar ambele cazuri sunt încă în analiză la laboratorul de specialitate, singurul care poate da verdictul dacă rujeola este cauza decesului sau a fost o altă cauză.

Micuța din Ersig a ajuns la Spitalul Județean din Reșița în urmă cu doar câteva zile și a fost internată imediat la secția de Boli Infecțioase, însă, cu toată străduința medicilor, micuța a pierdut lupta cu boala.

Cazurile de îmbolnăvire cu rujeolă s-au înmulţit, în ultima săptămână ajungând la peste 2.300, vineri fiind înregistrat decesul cu numărul 15 la nivel național, chiar în județul Timiș. În momentul de faţă sunt confirmate cazuri de rujeolă în 34 de judeţe, cele mai multe în Arad şi Caraş-Severin.

Potrivit raportului întocmit de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) datele pe ultima săptămână arată că în România au fost confirmate 2.357 cazuri de rujeolă şi 15 decese din această cauză. Cel de al 15-lea deces s-a înregistrat în judeţul Timiş, acolo unde au murit deja patru persoane. În Arad, au decedat cinci persoane, trei în Dolj, două în Caraş-Severin şi una în Capitală.

Joi, Spitalul Judeţean din Reşiţa a intrat în carantină după ce au fost internaţi peste 60 de copii cu rujeolă pe secţia de Boli Infecţioase, iar Direcția de Sănătate Publică spune că 712 persoane au fost diagnosticate cu rujeolă în județ, dar doar 134 au și confirmarea laboratorului de specialitate.

banner 970 x 250