Om de afaceri din Caransebeș, un exemplu pentru mediul privat! Nicolae Preda cedează impozitul pe profit spitalului din oraș!

Într-un spital curat, și medicul și pacientul au de câștigat. Așa se face că unii caransebeșeni înțeleg utilitatea celui mai mare consumator al orașului și oferă sprijin financiar pentru reabilitarea și modernizarea unor spații din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

Omul de afaceri Nicolae Preda a acordat cei 20% din impozitul pe profit, aferent anului 2016, spitalului, pentru reabilitarea, la secția ORL, a unui salon cu toate utilitățile, a grupului sanitar și vestiarul asistentelor, s-a construit o debara nouă, conform cerințelor Uniunii Europene. Omul de afaceri are experiență în acordarea de fonduri către spital, spune medicul Dan Laurențiu Tocuț:

„Anul trecut, domnul Preda ne-a ajutat financiar și am reabilitat grupurile sanitare ale bolnavilor atât la bărbați, cât și la femei. Aș dori să propun agenților economici din Caransebeș să contribuie cu acești bani, care reprezintă 20% din impozitul care oricum ar ajunge la stat, pentru că toți, la un moment dat, vom avea nevoie de servicii medicale de calitate”, ne-a menționat medicul specialist ORL Dan Laurențiu Tocuț.

publicitate ziar expresb 1000x100

Potrivit omului de afaceri Nicolae Preda, ar trebui inițiată o campanie de conștientizare realizată de către Primăria Caransebeș în mediul privat ca să readucă aminte patronilor că și așa impozitul pe profit ți-l ia statul, dar din cei 16% impozit pe profit, 20% patronul poate să-i direcționeze către sănătate, culte sau sport:

„Până acum mulți patroni au direcționat cei 20% către biserici, eu am ales să ajut la vindecarea trupului, nu a sufletului. În ultimii 5 ani, toți banii, cei 20%, i-am investit în spital. Și asta pentru că am avut și nevoie de spital, am văzut condițiile și am considerat că e mai bine să ai un trup sănătos, decât să ai statui în Valea Cenchii, de exemplu. Investiția anuală se ridică între 15.000 de lei și 20.000 de lei, în funcție și de profitul pe care l-am avut”, ne-a precizat Nicolae Preda.

Acesta ne-a mai precizat că în viitor ar trebui ca firmele din Caransebeș să ia exemplul celor din Timișoara care practic nu scot niciun ban din buzunar, dar au reușit să reabiliteze din punct de vedere al infrastructurii Spitalul Universitar, pentru că impozitul oricum ajunge la stat, dar îți dă posibilitatea să decizi cui dorești să acorzi cei 20% din acest impozit.