Rujeola face încă o victimă în județ! Al patrulea caz de deces!

explo 1000x200

Până la data de 9 iunie 2017, în România s-au înregistrat 30 de decese din cauza rujeolei, fiind confirmate în total 6.743 de cazuri cu rujeolă, peste 100 fiind raportate în ultimele zile, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Ultimul deces provocat de rujeolă este înregistrat, potrivit raportării la informarea din 6 iunie a Centrului, în judeţul Caraş-Severin. Raportul anunță și faptul că, pentru prima oară de la declanșarea epidemiei, județul cedează primul loc Timișului la numărul de îmbolnăviri.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 09.06.2017 este de 6.743. S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe, în Caraș-Severin fiind confirmate la laborator 1.053 de cazuri, iar în Timiș – 1.072. Până pe 6 iunie, se înregistraseră 6.619 cazuri confirmate cu rujeolă, prin urmare numărul acestora a crescut cu 124 doar în ultimele două zile.

Totodată, au fost înregistrate 30 de decese, respectiv opt în judeţul Timiș, cinci în judeţul Arad, şase în judeţul Dolj, patru în judeţul Caraș-Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş și București.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.