La Armeniş, şcoală de detectivi. Detectivi de zimbri!

Organizația care a reintrodus în Munții Țarcu cel mai masiv mamifer, zimbrul, pregătește o școală pentru iubitorii de natură, școală care-i va învăța să urmărească și să interpreteze urmele din sălbăticie.

„Vara asta ne ascuțim simțurile de detectiv în inima naturii chiar în Măgura Zimbrilor. Echipa noastră locală (WWF), împreună cu European Safari Company și Weylin Tracking, organizează un curs de inițiere în determinarea urmelor animalelor sălbatice, în luna august”, explică organizatorii.

Înscrierile se fac direct pe site-ul WWF, iar experiența din Măgura Zimbrilor din Armeniș, o locație renumită atât pentru sălbăticia, cât și pentru frumusețea peisajelor sale, este chiar mai intensă decât aceea a unei simple vacanţe.

„Pachetul pentru curs include cazare și masă, transport, ghidaj de specialitate și mentorat timp de 7 zile… și, bineînțeles, tot atâtea oportunități de a cunoaște zimbri în libertate”, scrie WWF pe pagina sa de facebook.

WWF implementează în România Rewilding Europe, un proiect care își propune, așa cum îi spune și numele, resălbăticirea Europei, în România fiind vizată în special zona Munților Carpați.