Ruinele bisericii medievale din Caransebeș, gata de vizitat

ruine caransebe lucrari finalizate

Execuția lucrărilor de conservare, amenajare și punere în valoare a ruinelor din centrul municipiului Caransebeș s-a încheiat. Inaugurarea complexului arheologic – biserica medievală va avea loc săptămâna aceasta.

Ruinele unei vechi biserici din secolul al XIII-lea descoperite, parțial în 1989, şi total în 2016, în centrul orașului Caransebeș, au fost conservate şi amenajate pentru a deveni obiectiv turistic. Lucrările executate de o firmă din Timișoara s-au finalizat, urmând ca administrația locală de pe Timiș și Sebeș să inaugureze obiectivul vineri, de 1 Decembrie.

Asupra obiectivului s-a intervenit cu lucrări de construcții – săpături, turnare beton, tencuieli, umpluturi și compactări – realizare canalizare pluvială, montare pavaj piatră cubică, rigole, tablou electric, montare elevator pentru persoanele cu dizabilități, curățare ruine. Obiectivul va fi iluminat arhitectural, pentru a semnaliza și a îmbunătăți aspectul vizual și calitatea urbanistică în zona centrului vechi din municipiul Caransebeș.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Proiectul „Reinterpretare funcțională prin amenajarea și conservarea ruinelor – Biserica Medievală de sec. XIII-XIV” a fost derulat de Primăria Caransebeș, prin POR 2014-2020, și finanțat din fonduri europene.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/