Rugi, satul rupt de civilizație! Primarul Popovici nu face nimic până nu merge porcul pe sârmă! [VIDEO]

O comunitate de oameni harnici, în special crescători de animale și preocupați de munca la câmp, e batjocorită de ani întregi de cel care ar trebui să-i fie prim gospodar. De două decenii, satul Rugi e efectiv rupt de civilizație și locuitorii lui nu primesc din partea primarului decât dispreț și ironii!

Comuna Păltiniş are în componenţă cinci sate: Păltiniş, care este şi reşedinţa comunei, Cornuţel, Delineşti, Ohăbiţa şi Rugi. Acesta din urmă este unul uitat de lume, în care se ajunge pe un drum județean execrabil, pe care dacă ești nevoit să-l străbați îți plângi de milă. Un sat în care doar biserica le dă oamenilor motive de mândrie. O biserică mistuită de flăcări în urmă cu câțiva ani și refăcută total din banii sătenilor! „Noi nu avem primar! Ăsta e satul nimănui! Nu a făcut nimic în cinci mandate! De 83 de ani, de când sunt, nu am văzut drum așa de rău! Satul ăsta a fost lăsat la o parte! Pentru noi a fost mamă vitregă! A spus că ne face cămin, ne-a făcut un țarc! Nu a făcut nimic pentru satul ăsta, dar el are vilă, are palat în Cornuțel! Și-a bătut joc de noi și de satul ăsta!”, sunt doar câteva din vocile revoltate ale satului.

YouTube video

Ioan Popovici, ales parcă pe viață primar la Păltiniș, e acuzat că în timp ce averea lui crește incomensurabil de la o zi la alta, la Rugi se trăiește ca în Evul Mediu. Tot primarul ar fi vinovat și de situația incredibilă din Consiliul Local. Consiliu dizolvat de luni bune! Ales viceprimar, Petre Lala a rămas fără atribuții după dizolvarea Consiliului Local Păltiniș și vorbește acum despre dictatura din Primărie și blocajul pe care l-ar fi urmărit edilul-șef. „Noi nu știm nimic, nu știm nici măcar situația utilajelor din Primărie. Noi din 10 octombrie nu am mai ținut nicio ședință de Consiliu Local! Conduc Primăria el și cu secretarul! A spus că Primăria funcționează foarte bine și fără Consiliul Local!”, reclamă Lala. Fără să audă însă și cine trebuie! Cel puțin pentru moment. Iar tirul acuzațiilor la adresa lui Ioan Popovici nu se oprește aici. Edilul și-ar fi angajat mai mulți membri ai familiei în Primărie și la serviciile din subordine, în timp ce oamenilor din Rugi le-ar fi explicat că plătesc pentru faptul că nu l-au votat. „Ne-a spus că va face ceva la noi în sat când va merge porcul pe sârmă! La fel și în Delinești! La noi în sat sunt 3 becuri pe stradă, te mănâncă noaptea câinii!”, povestesc alți săteni din Rugi.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157682421933135″]

Ajunși la capătul răbdării, oamenii au început să facă tot felul de demersuri. La Consiliul Județean Caraș-Severin, la Prefectură și chiar la organele de cercetare penală. Deocamdată, Ioan Popovici nu pare să fie deranjat de cineva și conduce Primăria Păltiniș după bunul plac. Fără să dea socoteală cuiva și fără să țină cont de nevoile oamenilor. Cel puțin nu de cele ale oamenilor din Rugi. Am încercat să obținem un punct de vedere, eventuale explicații, de la primarul Popovici, însă acesta și-a manifestat încă o dată disprețul față de concetățeni, de oamenii ale căror interese ar trebui să le reprezinte. „Nu avem ce să stăm de vorbă cu Express-ul vostru! O zi bună”, au fost singurele cuvinte obținute de la primarul Popovici.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/