Rufă rămâne în Valea Domanului! Doar dacă Metalul evită retrogradarea!

Patronul Metalului a revenit la Reșița pentru a discuta cu autoritățile locale imediat după ce Mihai Stepanescu a plecat din fruntea orașului, semn că problemele din Valea Domanului au fost generate doar de ruptura dintre cei doi.

Cătălin Rufă s-a întâlnit în cursul zilei de ieri cu viceprimarul cu atribuții de primar, Ioan Crina, pentru a lua împreună o decizie legată de soarta echipei de fotbal care anul trecut s-a bătut până la un moment dat la promovare, iar acum e ultima în clasament, o adevărată rușine a fotbalului românesc care pierde la scoruri de maidan. „Am vorbit cu domnul Crina, un om cu care e clar că se poate discuta. A avut o poziție corectă din care am înțeles că șansele de a continua proiectul început sunt de 50 la sută. Am stat de vorbă totodată și cu jucătorii. Mi-au spus că ei nu au conștientizat ce consecințe va avea acțiunea lor de protest. Ei au fost învățați să procedeze așa, acum cred că le pare rău”, a declarat patronul rosso-nerilor pentru expressdebanat.ro.

Ioan Crina, viceprimarul cu atribuții de primar după demisia lui Mihai Stepanescu, a confirmat că proiectul Metalul are încă șanse de continuitate, însă cu o condiție clară. „După cum știți, contractul respectiv prevedea că dacă noi vrem să încheiem colaborarea cu Cătălin Rufă trebuie să-l anunțăm în decembrie. Având în vedere că urmează decembrie, noi trebuia să pregătim materialele. Am avut o discuție cu el, în rezumat cam așa s-ar prezenta: Dacă retrogradează în Liga a III-a nu ne interesează, pentru că avem o echipă care presupunem că va promova în Liga a III-a și atunci este absurd să ținem două echipe în Liga a III-a. Dacă e vreo soluție să rămână în Liga a II-a, sub rezerva aprobării ulterioare, în luna iunie, putem să continuăm și cu domnul Rufă. Dacă nu reușesc să rămână în Liga a II-a, atunci întrerupem colaborarea!”, a precizat astăzi Ioan Crina. Acesta a mai spus că, din câte cunoaște, starea de insolvență nu ar putea împiedica în vreun fel ruperea contractului de asociere dintre municipalitate și Cătălin Rufă, dar și că rezultatele din ultima vreme ale echipei deranjează atât administrația locală, cât și microbiștii din municipiu.